Digitális kaland az élményalapú programozás

Kapcsolódó cikkek

Digitális kaland az élményalapú programozás

Digitális kaland az élményalapú programozás

közszolgáltatás

2 perc

Idén harmadik alkalommal indul el a Logiscool élményalapú programozóiskola és a Vodafone szervezésében a Nagy Digitális Kaland, amelyet országszerte több helyszínen rendeznek április 26-án.

A megmérettetéshez a távközlési cég Digitális Iskola Programjában részt vevő több intézmény is csatlakozik, közülük többen helyben rendezik meg a versenyt, így a helyszínek száma 35-ről 43-ra bővül. A háromfős 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak egy órájuk lesz, hogy a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést online teljesítsék.

A jelentkezési határidő április 12. További részletek a verseny weboldalán találhatók.

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által működtetett www.digitaliscsalad.hu támogatásával létrejövő Nagy Digitális Kalandot immár harmadik alkalommal rendezik meg.

Az elmúlt két évben több mint 5200 gyermek vett részt a megmérettetésen. A verseny külön felkészülést nem igényel, a hétköznapokban megszerzett tudásra alapoz. A diákok játékos feladatokat megoldva tanítják LogiRobit, a Logiscool kabalafiguráját, miközben ők is új ismeretekre tesznek szert.

A korábbi évekhez hasonlóan a gyermekeknek Wi-Fi képes laptopra vagy tabletre is szükségük lesz az online feladatok teljesítéséhez, az internetet pedig minden helyszínen a távközlési cég biztosítja 4G képes MiFi eszközeivel.

A két kategória 10 legjobb csapata díjat kap a Vodafone-tól

Emellett a telekommunikációs szolgáltató mindkét kategóriában egy-egy különdíjat is meghirdet a legjobb, csak lányokból álló csapatnak. A vállalat ugyanis kiemelten fontosnak tartja a lányok bátorítását a technológiai pályák választására.

„Nagyon örülünk, hogy a Nagy Digitális Kaland három éve töretlen népszerűségnek örvend. Külön büszkék vagyunk arra, hogy idén először kilenc, a Digitális Iskola Programban részt vevő iskolával bővült az induló intézmények köre. Szívesen állunk olyan kezdeményezések mellé, amelyek célja, hogy a jövő generációi aktív alkotói legyenek a digitális világnak” – mondta Carra Anita, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese.