E-papír: digitális menetrendek a tömeg-közlekedésben

E-papír: digitális menetrendek a tömeg-közlekedésben

E-papír: digitális menetrendek a tömegközlekedésben

közszolgáltatás

1 perc

A Wiener Linien két éve teszteli az innovatív megoldást. Most további tíz busz- és villamosmegállóban cserélik le elektronikusra a hagyományos utastájékoztató táblákat.

Összesen tizenhárom busz, villamos és helyi vasútvonal menetrendjét, a környék térképét, valamint valós idejű járatinformációkat mutatnak a korábban kihelyezett e-papíralapú utastájékoztatók.

A 10 darab táblát két éve teszteli a bécsi közlekedési vállalat. Mivel az e-könyv-olvasókhoz hasonlóan működő készülékek jól vizsgáztak, a Wiener Linien további busz- és villamosmegállókban váltja ki elektronikus menetrenddel a hagyományos verziót.

A digitális táblák főként a látásproblémákkal küzdő utasoknak jelentenek nagy segítséget, mivel sokkal kontrasztosabbak, nagyobb rajtuk a betűméret, ráadásul az újabb készülékeken felolvasási funkció is van.

A hagyományos menetrendeket leváltó e-könyv-olvasókat az Osztrák Vakok és Gyengénlátók Szövetségével közösen fejlesztették ki. A második bővítési hullámban kikerülő e-menetrendek Floridsdorfban és Brigittenauban könnyítik meg az utasok életét.