Egyérintéses fizetés segít a hajléktalanokon

Egyérintéses fizetés segít a hajléktalanokon

Egyérintéses fizetés segít a hajléktalanokon

közszolgáltatás

1 perc

Az angliai Bristolban a járókelők már a legkorszerűbb technológia segítségével adakozhatnak jótékony célokra és nyújthatnak támogatást a rászorulóknak.

Az ország délnyugati részén fekvő városban nemrégen érintés nélküli terminálokat helyeztek működésbe, ennek köszönhetően a járókelők egyérintéses kártyával alkalmanként 2 fonttal – mintegy 800 forinttal – járulhatnak hozzá a helyi Safer off the Streets (SOS) kezdeményezéshez. 

Karácsony előtti adakozás egyetlen gombnyomással

Két adománypontot a Broadmead bevásárlóközpontban állítottak fel, és további egy található az Energy Hub energiaszolgáltató cég épületének oldalán – olvasható a programról készült közleményben. Az SOS projektet eredetileg a helyi önkormányzat által életre hívott Rough Sleeping kezdeményezés keretében hirdették meg, melynek elsődleges feladata a hajléktalanok helyzetének javítása.

A fő célkitűzés, hogy összesen 100 ezer fontnyi – vagyis átszámolva körülbelül 35 millió forintnak megfelelő összegű – adományt gyűjtsenek össze végül a karitatív felajánlásokból a rászorulók támogatására. A beérkező összegből főképp a hajléktalanszállókat üzemeltető St. Mungo’s, illetve a The Julian Trust, Caring in Bristol és a Crisis Centre Ministries részesülne. 

„Sehol másutt nem indítottak el eddig a bristolihoz hasonló kezdeményezést” – emelte ki David Ingerslev, a St. Mungo’s projektmenedzsere. A Rough Sleeping Partnership vezetője hangsúlyozta: ezáltal sokkal egyszerűbb válik az adakozás azok számára, akik elkötelezettek aziránt, hogy – ha csak egy kisebb összeggel is – támogassák nehezebb helyzetben lévő embertársaikat. 

Forrás: NFC World+