5G hálózatot mutatott be a Vodafone az Internet Hungary-n

Kapcsolódó cikkek

5G hálózatot mutatott be a Vodafone az Internet Hungary-n

Élő 5G hálózatot mutatott be a Vodafone az Internet Hungary-n

közszolgáltatás

2 perc

Idén huszadik alkalommal rendezték meg Siófokon Magyarország meghatározó kereskedelmi, gazdasági, kommunikációs és médiaszakmai rendezvényét.

A Vodafone Magyarország főszponzorként ezúttal a szakmai közönség előtt is megnyitotta 5G kamionját. A járműben a konferencia résztvevői megtapasztalhatták, milyen futurisztikus élmény az 5G hálózaton keresztül VR-teniszezni, és ezáltal megismerhették az ötödik generációs technológia előnyeit.

A távközlési cég globálisan és lokálisan több alkalommal bizonyította meghatározó szerepét az 5G hálózatokhoz kapcsolódó megoldások és infrastrukturális fejlesztések terén.

Tavaly a telekommunikációs vállalat elsőként az országban az Internet Hungary konferencián streamelt 5G hálózaton keresztül élő online videós tartalmat HD minőségben a világhálóra. 2019 tavaszán a szolgáltató Zalaegerszegen elindította Magyarország első 5G bázisállomását. Majd bemutatta, mire képes a főváros első állandó, élő 5G bázisállomása, mely a Vodafone budapesti székházának tetején található.

A társaság vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság alelnöke elmondta, hogy a Vodafone és a UPC Magyarország egyesülése meghatározó Magyarország digitalizációja szempontjából.

„Az egyesülést követően már nem csak mobilszolgáltatóként vagyunk jelen a piacon. Szolgáltatás-portfóliónk televíziós- és vezetékes internet-szolgáltatással egészült ki, így innovatív technológiákat és ajánlatokat vezetünk be. Mindemellett azzal, hogy a Vodafone Magyarország megbízható partnerként képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására, újabb választási lehetőséget kínálunk a lakossági és üzleti fogyasztóknak egyaránt. Vállalatunk ezzel erősíti a piaci versenyt, ami a fogyasztók és az egész ország számára előnyös lesz” – összegezte Budai J. Gergő.

A telekommunikációs cég augusztus elsején lett a UPC Magyarország száz százalékos tulajdonosa. A két szolgáltató cégcsoportként működve közösen bővíti gigabit képes szolgáltatásait, és fejleszti mobil- és vezetékes hálózatait, hozzájárulva ezáltal Magyarország digitális fejlődéséhez.

Az egyesülésnek köszönhetően a lakossági ügyfelek otthonában a távközlési szolgáltatások teljes palettája (mobilinternet, vezetékes internet, telefon, kábeltelevízió) elérhetővé vált a vállalatnál. Ezt szimbolizálja az idei konferencián bemutatott „Vodafone Nappali” installáció is, ahol a vendégek belekóstolhattak a Vodafone integrált szolgáltatásaiba.