A legújabb innovációkra fókuszál a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

A legújabb innovációkra fókuszál a Vodafone

Fókuszban a startupok – A Vodafone idén is kiemelt figyelmet fordít az innovációra

közszolgáltatás

2 perc

Nagy érdeklődés övezte Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb startup networking eseményét, a Hiventures által november 7-én megrendezett Regional Startup and Innovation Day-t. A rendezvényen jelen volt a Vodafone is. A startup-szcéna fellendítése érdekében a Vodafone Magyarország Alapítvány egyébként idén is meghirdeti a Vodafone Digitális Díjat.

Az elmúlt évek sikerei után idén harmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Startup and Innovation Day-t a Hiventures szervezésében. A rendezvényen mintegy 500 külföldi és hazai startup vett részt.

Az év női startuppere

Az este egyik fénypontja volt a Startup and Innovation Award of Hungary díj átadása, ahol a legkiemelkedőbb startupok és szakemberek négy kategóriában versenyeztek.

Az Év Női Startuppere-díjat a wmn.hu weboldal előzetes online szavazása alapján Balogh-Mázi Mária és 2015-ben alapított újgenerációs munkahely-közvetítő startupvállalkozása, a DreamJo.bs érdemelte ki.

Az elismerést Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese adta át, aki elmondta: „a Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőségű a nők társadalmi elismertsége. A mai nap díjazottja nagyszerű példája annak, hogy nőként, család mellett is lehet sikeresen céget építeni”.

Startupok a ringben

A Startup and Innovation Day keretében megrendezték a látványos és formabontó Get in the Ring! verseny régiós döntője. A megmérettetés különlegessége volt, hogy a résztvevők egy ringben mutatták be vállalkozásukat, és a versenyfeladatban megadott kihívásra adott megoldási javaslatukat.

Az idei döntősök feladata a világ egyik legjelentősebb gyógyszerfejlesztőjének üzleti problémáit érintő egészségügyi és orvostechnológiai megoldás bemutatása volt.

„Örömmel fogadtam el a felkérést a Get in the Ring zsűrijébe, hiszen telekommunikációs vállalatként a Vodafone-nál látjuk, hogy a technológia segítségével milyen nagyszerű megoldásokat tudunk teremteni, és hiszünk abban, hogy az új ötletek, megoldások és azok felkarolása viszi előre a társadalmat. Ennek szellemében azért hoztuk létre mi magunk is 2018-ban a Vodafone Digitális Díjat, hogy olyan megoldásokat, innovációkat találjunk és támogassunk, amelyek egy-egy fontos társadalmi ügyre kínálnak megoldást” – összegezte Budai J. Gergő.

Hamarosan újra kiírják a Vodafone Digitális Díjat

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően a Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdeti a pályázatot, amelyre várhatóan decembertől lehet jelentkezni több kategóriában is. A kiírás célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást.

A díjra olyan kész projektekkel jelentkezhetnek magánszemélyek, cégek és szervezetek egyaránt, melyek továbbfejlesztése a pályázati összegből valósulhat meg.