Gőzerővel folytatja az IoT-fejlesztéseket Szingapúr

Kapcsolódó cikkek

Gőzerővel folytatja az IoT-fejlesztéseket Szingapúr

Gőzerővel folytatja az IoT-fejlesztéseket Szingapúr

közszolgáltatás

2 perc

A Dolgok Internete (IoT) továbbra is hangsúlyosan jelenik meg a helyi kormány tervei és megvalósuló beruházásai között.

A szingapúri GovTech oldalán tavaly év végén jelent meg egy összefoglaló, amelyben arról írnak, hogy a 2019-es évben már mindennaposabbá válhatnak az önvezető járművek – autók, buszok és akár a repülő taxik is – a városállamban.

Kiemelték, hogy mind a Szingapúri Nemzeti Egyetem, mind a Szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem kampuszain vezető nélküli transzferbuszok fognak közlekedni. Sőt, a tervek szerint a német Volocopter is elvégzi majd drónos légi taxijainak a próbarepüléseit. A futurisztikus helikopter-drónok egyszerre két utast tudnak szállítani, és önvezető módon vagy távirányítással is képesek repülni.

A stuttgarti székhelyű Volocopter személyszállításra képes, teljesen elektromos és biztonságos légi taxikat épít. Az első önvezető légi taxijuk, amely a világon az elsőnek számít, 2017-ben Dubajban mutatkozott be.

A szingapúri GovTech megemlítette azt is, hogy intelligens lámpaoszlopok felállítását is tervezik a városban. A beruházáshoz 7,5 millió dolláros szerződést kötöttek az ST Engineering vállalattal.

Az 1997-ben alapított ST Engineering egy integrált gépipari csoport, és napjainkban Ázsia egyik legnagyobb biztonsági és mérnöki csoportosulása. A lámpaoszlopok több fontos funkcióval is rendelkezni fognak. Például nemcsak a közlekedési helyzet élő követését teszik lehetővé, hanem a gyalogosforgalom és az olyan környezeti tényezők mérését is, mint a hőmérséklet vagy a páratartalom.

Az összegyűjtött adatok segítenek majd a város- és közlekedésfejlesztés tervezésében, valamint a biztonságot is növelik majd Szingapúrban.

A városállam nem szeretne kimaradni a legfontosabb technológiai trendekből, így az 5G fejlesztésekre is kiemelten koncentrálnak. A helyi vezetés még 2014 novemberében jelentette be az okos nemzet (Smart Nation) vízióját. Ennek része a rutinszerű folyamatok automatizálása is, amelyek révén még több időt tölthetnek a szakemberek a további innovatív fejlesztésekkel.

Forrás: