Így segít a mesterséges intelligencia a mentőknek Az Alibaba City Brain mesterséges intelligencia platformjának az alkalmazásával felére sikerült csökkenteni a mentőautók bevetési idejét Hangcsou városában. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3552/articles/20180311183127/kozlekedesi-lampa.jpg

Így segít a mesterséges intelligencia a mentőknek

2018. március 11. 18:30
1'
A mentőautókhoz igazodnak a közlekedési lámpák Hangcsou városában.

Az Alibaba City Brain elnevezésű mesterséges intelligencia (AI) platformjának az alkalmazásával felére sikerült csökkenteni a mentőautók bevetési idejét a kelet-kínai nagyvárosban.

A speciális járműveknek a kereszteződésekben biztosított szabad áthaladás azonban a sok közül csak az egyik előnye a mesterséges intelligenciára épülő forgalomirányító rendszer alkalmazásának.

A City Brain AI-platform folyamatos valós idejű közlekedési és időjárási adatok alapján irányítja a város forgalmát. Az általa vezérelt 128 kereszteződéshez csatlakozó utakon a járműforgalom sebessége 15,3 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben.

A forgalomirányítás mellett az AI-platform beavatkozásait a jövőben kiterjesztik a város energia- és vízellátására is.

Hangcsou (Hangzhou) mellett hasonló AI-platform irányítja már Kínában Sucsou (Suzhou) és Csücsou (Quzhou) városok forgalmát is. A rendszer kiépítését már megkezdték a malajziai Kuala Lumpurban is – számolt be róla az MTI hírösszefoglalója alapján a Trend FM portál.

A figyelmébe ajánljuk:

Futurisztikus közlekedést hozhat az IoT

Az okosautóktól a repülő taxikon át az autonóm teherhajókig számtalan ponton lesz hatással a technológia arra, hogy miként juttatunk termékeket és embereket A pontból B-be.
Olvasson még a témában:

Balatoni fejlesztésekkel készül a nyárra a Vodafone

Tavaly nyáron indult el a keleti medencében a Vodafone Magyarország 4G+ szolgáltatása. A turisztikai szempontból is kiemelkedően fontos térségben a szolgáltató februárban jelentős hálózatfejlesztési projektet indít, így idén nyáron már az egész tó körül elérhetővé válik a szupergyors 4G+ hálózat.