IoT-fejlesztés a társadalmi felelősségvállalás jegyében

Kapcsolódó cikkek

IoT-fejlesztés a társadalmi felelősségvállalás jegyében

IoT-fejlesztés a társadalmi felelősségvállalás jegyében

közszolgáltatás

2 perc

A speciális segítségre szorulók számára nagy könnyebbséget jelentene, ha saját otthonukban is megfelelő gondozáshoz jutnának. Ebben a házi gondozás vagy ápolói szolgálat mellett sokat segíthetnek a legújabb technológiai fejlesztések és a távfelügyelet is.

IoT-alapú technológiával teszi biztonságosabbá az ápolásra szorulók életét a Gemalto digitális biztonsági szolgáltató és az OnKöl egészségügyi szolgáltató. A vezeték nélküli modul segíthet fenntartani a kapcsolatot a segítségre szoruló emberek és azok családtagjai, segítői, egészségügyi szolgáltatói között, miközben az ellátottak saját házukban élhetnek biztonságban, függetlenül és kényelmesen. 

Egyre terjed az orvosi távfelügyelet

A társadalmi trendeket tekintve 2030-ra az idősek száma várhatóan megduplázódik majd, ami azt is jelenti, hogy a lehetséges gondozók száma arányosan jelentősen csökkenni fog. Ilyen kilátások mellett fontos szerepet tölthetnek be a technológia által biztosított mérési és távfelügyeleti megoldások. Az intelligens eszközök hátránya ugyanakkor, hogy az idősebb generáció többnyire lassan vagy egyáltalán nem szokik hozzá a használatukhoz. 

Az egyszerű OnKöl központi egység azonban lehetővé teszi, hogy bárki gyorsan, gond nélkül megtanulja a használatát. A készülék segítségével könnyedén értesíthetőek a családtagok, a gondozók vagy egészségügyi szakemberek, legyen szó akár egyszerű napi mérésekről (vérnyomás, pulzus stb.), akár valamilyen sürgős vészhelyzetről. 

A Gemalto M2M-moduljával ellátott gépet távolról is irányítani lehet, ami leegyszerűsíti a telepítést, a gép személyre szabását és a szoftverfrissítéseket. A páciens könnyedén hozzácsatolhat egészségügyi és otthoni ellenőrző eszközöket, például vérnyomásmérőket, szívmonitorokat, füstérzékelőket. A Gemalto technológiája révén ezeket az információkat a gép titkosítja és összegyűjtve elküldi az OnKöl felületére, amelyhez a gondozók is könnyedén hozzáférhetnek, de akár közvetlenül bekerülhet egyes adatok az egészségügyi nyilvántartásba is. 

A cégek együttműködése tehát olyan hasznos eszközt eredményezhet, amely piaci rést tölt be, és lehetővé teszi, hogy a speciális ellátást igénylő emberek közül sokan megőrizhessék is önállóságukat, miközben az okostechnológia (IoT) a gondozók válláról is nagy súlyt emelhet le. 

Forrás: IoT Now