Karácsonyi adományok: így segít a digitalizáció

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi adományok: így segít a digitalizáció

Karácsonyi adományok: így segít a mobiltechnológia és a digitalizáció

közszolgáltatás

2 perc

A Vodafone Magyarország Alapítvány az év minden napján azon dolgozik, hogy a mobiltechnológia és a digitalizáció segítségével támogassa a rászoruló csoportokat – nincs ez másképp az ünnepi időszakban sem. 2020-ban a vállalat nem a klasszikus adományozási mechanizmust követte, hanem ahogy minden más tevékenysége során, úgy itt is a közösség igényeire reflektáló, fenntartható utat kereste.

Az alapítvány a lakosság, a cég munkatársainak és vállalati partnereinek bevonásával több millió forinttal támogatott különböző nonprofit szervezeteket, alapítványokat, illetve a Vodafone Digitális Iskola Programjában részt vevő diákokat és pedagógusokat.

A pandémia mindenki számára korábban nem tapasztalt nehézségeket, kihívásokat hozott 2020-ban, azonban a rászorulóknak és az őket támogató nonprofit szervezeteknek, alapítványoknak nehezebb dolguk volt, mint ezelőtt bármikor. A támogató szervezetek és alapítványok szerepe az elmúlt egy évben még inkább nélkülözhetetlenné vált, ugyanakkor anyagi forrásaik sok esetben beszűkültek a gazdasági és társadalmi nehézségek hatására.

A Vodafone Magyarország Alapítvány egész évben azon dolgozott, hogy a digitalizáció segítségével támogassa a rászoruló csoportokat, segítse a digitális oktatásra való átállást, programjai révén hozzájáruljon a digitális esélyegyenlőség megteremtéséhez és bolygónk védelméhez. Természetesen az ünnepi időszakban sem volt ez másképp.

A társaság adománygyűjtő programja több célcsoportot szólított meg, és minden esetben a közösségi összefogás erejére hívta fel a figyelmet. A lakosságot például „Az angyalok köztünk járnak” elnevezésű közösségimédia-kampánnyal vonták be, melynek keretében a Vodafone Magyarország minden komment után 100 forintot ajánlott fel.

Az így összegyűlt több millió forintnyi pénzösszeget az alapítvány a Főállású Angyalok munkájának támogatására ajánlották fel: öt, a Digitális Iskola Programban részt vevő iskola egész éves együttműködését öt-öt tablettel jutalmazták, amely nagy segítséget jelent a pedagógusok és diákok számára a digitális oktatásra való átállásban.

A Vodafone dolgozói idén az elmaradt karácsonyi rendezvényre elkülönített összeg egy részét jótékony célra ajánlhatták fel, és három nonprofit szervezetet támogathattak az összegből. A dolgozók a Digitális Iskola Programot, az Eötvös Zenei Alapítványt és a Compocity okoskomposztáló rendszer fejlesztését segíthették felajánlásukkal.

A telekommunikációs szolgáltató idén az üzleti életben jellemző ajándékküldés helyett úgy döntött, hogy a partnereinek szánt ajándékra költött összeget ezúttal jótékony célra fordítja. A dolgozói adománygyűjtéshez hasonlóan a vállalati partnerek is választhattak, hogy mely szervezetnek szeretnék felajánlani azt az összeget, amelyet a Vodafone a nekik szánt ajándékra költött volna.

Bár az adománygyűjtés még nem zárult le – a partnerek január végéig szavazhatnak –, de már most látható, hogy a felajánlásoknak köszönhetően több millió forinttal tudják segíteni a kiválasztott szervezetek munkáját.