Már elérhető a Vodafone ügyfelei számára az eSIM

Kapcsolódó cikkek

Már elérhető a Vodafone ügyfelei számára az eSIM

Már elérhető a Vodafone ügyfelei számára az eSIM

közszolgáltatás

2 perc

A szolgáltató évek óta vezet be bolygónk megóvását szolgáló környezetkímélő lépéseket, ezt a szemléletet tovább folytatva most a SIM-ek megújítását tűzték zászlajukra. Tavaly a Vodafone a műanyagcsökkentés jegyében lefelezte SIM-kártyatartói méretét, most pedig elérhetővé tette a plasztikkártya nélküli eSIM-et ügyfelei számára.

Egy éve felezte le SIM-kártyatartóinak méretét fenntarthatósági okokból a szolgáltató, most pedig újabb környezettudatos lépéseket eszközölt. Az azzal kompatibilis készülékek vásárlása esetén a Vodafone már a környezetbarát eSIM-et is elérhetővé teszi ügyfelei számára.

Az eSIM tulajdonképpen egy, a készülékbe integrált SIM-kártya. A kifejezés az angol embedded, vagyis beágyazott SIM rövidítése. A szolgáltatás díjmentesen elérhető a Vodafone új ügyfelei és fizikai SIM-mel rendelkező meglévő ügyfelei számára. Az eSIM bármely lakossági hang- és mobiladat-alapú előfizetéshez elérhető.

A további részletekről és az eSIM-képes készülékekről itt olvashat: https://www.vodafone.hu/esim

A szolgáltatás előnyei közt szerepel a fenntarthatóság mellett, hogy rendkívül egyszerűen, teljesen digitálisan aktiválható, és használat közben is egyszerűen és gyorsan váltogatható az eSIM-profil az ügyfél által használt egyes eszközök között. Nem kell többé a fizikai SIM kártyát kivenni, majd ismét behelyezni a készülékbe.

Az új lehetőség azok számára is nagyszerű megoldást jelent, akik a mindennapokban két SIM-kártyát – és így jellemzően két telefont – használnak párhuzamosan (például céges és személyes telefonszám esetén), hiszen az eSIM és normál SIM-kártya együttes használata esetén az eSIM-es telefonok duál SIM-ként is használhatók.

A Vodafone még 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020. áprilisig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein. Ezen fenntarthatósági stratégia részeként a szolgáltató vállalta, hogy a SIM-kártyákhoz szükséges kártyatartók méretét felére csökkenti, hozzájárulva ezzel a bolygó megóvásához.

Az intézkedés elképesztő eredményt hozott: csak a kis méretű SIM-kártyatartók bevezetésétől számított első fél évben 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat ezzel az egy kis lépéssel.