Már lehet jelentkezni a Vodafone Coding Camp-re!

Kapcsolódó cikkek

Már lehet jelentkezni a Vodafone Coding Camp-re!

Digitális jövő: már lehet jelentkezni a Vodafone Coding Camp-re!

közszolgáltatás

1 perc

A Vodafone Magyarország és a KódGarázs idén is várja a 12-14 éves fiatalokat egyhetes napközis táborába, ahol a gyerekek játékos módon ismerkedhetnek meg a kódolás rejtelmeivel, és kóstolhatnak bele a digitális jövő világába.

A Vodafone Coding Camp idén már harmadik alkalommal biztosítja a lehetőséget a fiatal korosztály számára, hogy megismerkedjenek a mobilapplikációk fejlesztési folyamataival. Az ötnapos foglalkozások alatt a gyerekek betekintést nyernek például a számoló-, rajzoló- és parkoló- applikációk fejlesztésébe, a tanulási folyamatot pedig egy saját projekttel tudják majd megkoronázni.

A telekommunikációs vállalat fontosnak tartja az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen mire ez a generáció felnő, még a mostaninál is nagyobb szükség lesz a jó műszaki, informatikai szakemberekre.

A táborra ezen az oldalon lehet jelentkezni május 15-én déli 12 óráig. Maga a tábor június 24. és 28. között lesz a Vodafone budapesti székházában, minden reggel 9 óra és délután 4 óra között. A részvételhez nincs szükség előzetes programozási ismeretekre, csak egy androidos telefonra vagy tabletre. A tábor ingyenes, és magába foglal napi három étkezést is. A helyek a jelentkezések beérkezési sorrendjében kerülnek kiosztásra.

„Mivel ez a program a 12-14 éves korosztálynak szól, ez azt jelenti, hogy az első Coding Camp csapatból néhányan már lassan egyetemre készülnek. Remélem, sikerült megszerettetni velük a kódolást, és az ICT-szektor izgalmas világát választják majd” – mondta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.