Egyre több országban érhető el a Vodafone 5G roaming

Kapcsolódó cikkek

Egyre több országban érhető el a Vodafone 5G roaming

Már több mint 20 országban érhető el a Vodafone 5G roamingszolgáltatása

közszolgáltatás

2 perc

A Vodafone Magyarország ügyfelei immár 23 országban vehetik igénybe az 5G-roamingszolgáltatást. A távközlési cég számos európai ország – például Ausztria, Olaszország vagy Németország – mellett Európán kívül is lehetővé teszi a szolgáltatást – a többi között az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emírségekben vagy Thaiföldön. Az ügyfelek ezáltal a világ számos pontján élvezhetik az újgenerációs mobilinternet nyújtotta előnyöket utazás közben is. Az 5G roaming használata nem jár extra költséggel, mindössze 5G-képes készülék szükséges hozzá.

A Vodafone Magyarország a kezdetek óta élen jár az 5G fejlesztésében, most pedig újabb fontos mérföldkövet jelentettek be. A külföldi szolgáltatókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően mostantól Európában, Ázsiában, Afrikában és az amerikai kontinensen is élvezhetik az ügyfelek az újgenerációs mobilhálózat nyújtotta előnyöket.

A korábbi mobilhálózat-generációkhoz (3G, 4G) képest az 5G közel sem olyan elterjedt külföldön, a szolgáltatók kisebb csoportja rendelkezik csak ötödik generációs hálózattal. Ők többnyire – a Vodafone Magyarországhoz hasonlóan – olyan innovatív szemléletű szolgáltatók, amelyek gyorsan reagálnak az ügyféligényekre saját piacukon. A Vodafone Magyarország velük együttműködve tette elérhetővé 23 országban az 5G roamingszolgáltatást.

A szolgáltató 5G-képes telefonnal és díjcsomaggal rendelkező ügyfelei külön díjfizetés nélkül érhetik el az 5G nyújtotta előnyöket külföldön. A mobiltelefonok automatikusan csatlakoznak a hálózatra az adott ország Vodafone-partnerének 5G lefedettségi területén, ha a készüléken engedélyezve van a szolgáltatás használata.  

A bejelentés különösen előnyös lehet a téli sportok kedvelőinek, ha a közeljövőben Ausztriába, Svájcba vagy Olaszországba utaznak, hiszen ezekben az országokban már elérhetők számukra az ötödik generációs hálózat kiemelkedő képességei – így a megnövekedett sebesség és kapacitás, valamint a minimális késleltetés.

Ugyanakkor a téli időszakban távolabbi, meleg úti célt választók is igénybe vehetik az 5G roamingszolgáltatást, ami a többi között a rendkívüli népszerűségnek örvendő Thaiföldön, továbbá az Egyesült Arab Emírségekben és Tajvanon is elérhető.  

A Vodafone a jövőben további szolgáltatókkal tervez megállapodást kötni annak érdekében, hogy az ügyfeleknek külföldi útjuk során se kelljen lemondaniuk az újgenerációs szolgáltatás előnyeiről. Az 5G roaming az alábbi országokban érhető el a társaság ügyfelei számára:

Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Bulgária, Dél-Korea, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Finnország, Hollandia, Hongkong, Írország, Kína, Lengyelország, Lettország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szaúd-Arábia, Tajvan, Thaiföld és Törökország.