Március 5-ig lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Kapcsolódó cikkek

Március 5-ig lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Indul a visszaszámlálás – Még várják a jelentkezéseket a Vodafone Digitális Díjra

közszolgáltatás

1 perc

Március 5-én éjfélig lehet jelentkezni a digitális innovációs pályázatra három kategóriában.

A Vodafone Magyarország Alapítvány 15 millió forintos összdíjazású kiírására azok jelentkezhetnek, akiknek van egy már elkészült digitális fejlesztésük, eszközük, és a három kategória egyikében – digitális gyerekek, digitális család és digitális társadalmi szervezetek – alkotnak újat. A határidő lejártáig ugyan csak pár nap van hátra, de egyszerűen és gyorsan tudnak jelentkezni azok, akiknek már kész fejlesztésük van. 

 A pályázati felhívás részletei a Vodafone Digitális Díj weboldalon olvashatók. 

A Digitális Díjjal azoknak az innovátoroknak a támogatását tűzte ki célul a Vodafone Alapítvány, akik fejlesztéseik révén a társadalmi jót szolgálják, akik maguk is segíteni szeretnének. Cél, hogy az alapítvány kiemelt célcsoportjainak mindennapi életét, technikai integrációját segítsék a már megvalósított digitális újítások.

December közepe óta lehet beküldeni a nevezéseket. A meghosszabbított határidőnek köszönhetően március 5-én éjfélig jelentkezhetnek azok, akiknek kész megoldása továbbfejlesztésre vár, vagy szeretnék azt megismertetni a nagyközönséggel, de tőke hiányában erre még nem volt lehetőségük.

A benyújtott pályaműveket egy 7 tagú zsűri bírálja el, akik az értékelésnél figyelembe fogják venni, hogy a beadott eszköz, termék vagy fejlesztés mennyire segíti a megadott célcsoport boldogulását, mennyire számít újnak az adott technológiai megoldás, valamint mennyire hatékony a projekt tervezett költségvetése. Természetesen a megvalósíthatóság, a társadalmi hasznosság és a projekt népszerűsítése is fontos szempontok a nyertesek kiválasztásánál.  

Mártha Imre a 16 éve működő Vodafone Alapítvány kuratóriumi elnöke és a pályázat zsűritagja nyújt segítséget a jelentkezésekhez.

Budai J. Gergő a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese pedig a pályázat részleteiről és a zsűrizési szempontjairól beszél.

Fábián Sára a Vodafone Digitális Kórházi Angyala, az Amigos a gyerekekért Alapítvány alapítója is zsűrizi majd a beérkezett pályaműveket.