Megalapították a Vodafone Digitális Díjat

Kapcsolódó cikkek

Megalapították a Vodafone Digitális Díjat

Innováció a közjóért: megalapították a Vodafone Digitális Díjat

közszolgáltatás

2 perc

15 millió forint összdíjazású technológiai pályázatot indít a Vodafone Alapítvány.

A Digitális Díjra olyan cégek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek nevezését várják, akik kész digitális megoldást tudnak kínálni a mindennapi kihívásokra, problémákra. A pályázati felhívás részletei itt érhetők el, a kiírás meghosszabbított határideje: 2019. március 5.

„A Vodafone és a Vodafone Alapítványok fő globális értéke a felelősségvállalás és olyan projektek támogatása, amelyek a társadalmi jót szolgálják a mobiltechnológia segítségével. Digitális vállalatként célunk támogatni a technológiát alkalmazó kreatív és innovatív megoldásokat, melyek segítségével valódi változást hozhatunk a családok, gyerekek és nonprofit szervezetek életébe. A díj által olyan tehetségek felfedezése a célunk, akiket támogatva közelebb kerülünk egy digitális világhoz és egy izgalmas jövőhöz” – mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A Digitális Gyerekek kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek valamilyen módon segítik, színesítik a gyermekek életét – például a tanulás, ismeretszerzés, sportolás vagy az értékes szabadidős programok területén.

A Digitális Családok kategóriában a családok életében felmerülő problémákra – így például a kapcsolattartásra vagy a generációs szakadék leküzdésére – választ adó digitális megoldásokat várnak.

Míg a Digitális Nonprofit Szervezetek kategóriába olyan digitális projektekkel lehet pályázni, melyek a társadalmi felelősségvállalás bármely területéhez – például az edukációhoz, a környezettudatossághoz vagy az egészségügyhöz kapcsolódnak. Fontos, hogy a szervezők kész megoldásokat várnak, azonban a két hónapos pályázati időszak arra is elég, hogy egy jó ötlet megvalósuljon.

A díjra magánszemélyek mellett vállalkozások és startupok jelentkezésére is számítanak. „Nagyon fontos, hogy a vállalkozói szférában olyan projektek is hangsúlyosan megjelenjenek, amelyek a társadalmi felzárkózást segítik elő, hiszen ebben a szektorban összpontosul mindaz az erőforrás és tudás, aminek segítségével jelentős előrelépés érhető el a gyermekek, családok vagy nonprofit szervezetek helyzetének javításában” – emelte ki Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese, a Vodafone Alapítvány kuratóriumi tagja.

A zsűri tagjai

  • Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár – Innovációs és Technológiai Minisztérium,
  • Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese,
  • Mártha Imre, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának elnöke,
  • Kisgergely Kornél, a Hiventures vezérigazgatója,
  • Csányi Gabriella, a Like Locals applikáció társalapítója,
  • Puskás András, a Budapest Bank kockázatvállalásáért és működtetéséért felelős vezérigazgató-helyettese,
  • Fábián Sára, a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális Kórházi Angyala.