Saját virtuális asszisztenst vezetne be a BBC

Kapcsolódó cikkek

Saját virtuális asszisztenst vezetne be a BBC

Saját virtuális asszisztenst vezetne be a BBC

közszolgáltatás

2 perc

A műsorszolgáltató olyan megoldáson dolgozik, amely megérti a brit akcentusokat és dialektusokat.

A BBC tájékoztatása szerint a Beeb hangasszisztens nem dedikált hardveren fog futni. Ehelyett az összes okoshangszóró, okostévé és okostelefon esetén használható lesz. Az IoT Tech News szerint kérdés, hogy a globális terjeszkedési tervek pontosan mit is takarnak, nem beszélve a nem mindenhol elérhető termékekről, például a Baidu okoshangszórókról.

A Canalys kutató cég adatai szerint a kínai Baidu 3700 százalékos növekedést produkált az előző év azonos időszakához képest. Ezzel lekörözték a Google-t és a világ második legnépszerűbb okoshangszóró gyártójává váltak. Az élen továbbra is az Amazon áll.

A Kínához hasonló piacok elérése tehát hatalmas lehetőséget jelentene a műsorszolgáltató számára, bár a szigorú kormányzati ellenőrzés megnehezítheti a terjeszkedést. Ugyanakkor egyelőre úgy tűnik, hogy a BBC kezdetben a helyi piacra koncentrál.

Amerikai vs. brit angol

Az Egyesült Királyságban a helyi munkatársak hangjának rögzítésével szeretnék elősegíteni, hogy a digitális asszisztens megérthesse a szigetország különböző pontjain jellemző akcentusokat és dialektusokat. Az utóbbi évek fejlesztései ellenére is a Google, az Apple és az Amazon asszisztenseinek, vagyis a Google Assistantnek, Sirinek és Alexának a működése inkább az amerikai angolon alapul.

Beeb jobban megérthetné a brit angolt és releváns tartalmakat ajánlhatna, ugyanakkor kérdéses, hogy a közszolgálati műsorszolgáltató milyen sikereket érhet el a Szilícium-völgy technológiai óriásaival szemben.

Az SG.hu hozzáteszi: a szoftver a BBC honlapján és az iPlayer alkalmazáson keresztül lesz elérhető, saját okoshangszórót nem készítenek hozzá. Számos gyártó kapja majd meg azt a lehetőséget, hogy a termékeibe integrálja a beszédasszisztenst, amely biztosítani fogja, hogy a BBC-tartalmakhoz beszédparancsok kiadásával hozzá lehessen férni.

A társaság szóvivője kiemelte, hogy a saját megoldással megkapják azt a szabadságot, hogy új programokkal és funkciókkal kísérletezzenek anélkül, hogy ehhez más cégek engedélyét kellene kérniük.