Smart City Expo: fókuszban az okosvárosok fejlődése

Kapcsolódó cikkek

Smart City Expo: fókuszban az okosvárosok fejlődése

Smart City Expo: fókuszban az okosvárosok fejlődése

közszolgáltatás

2 perc

Az október 14-én és 15-én megrendezésre kerülő szakkiállításnak a grandiózus Sanghaji Postamúzeum ad otthont. Valójában az ázsiai kontinens vezető városi innovációs eseményének számító Smart City Expo Shanghai (SCES) új változatáról van szó.

Az expót az okostechnológiák növekvő népszerűségének (The Smart is Rising) jegyében tartják, középpontjában pedig az áll, hogyan lehet felhasználni a különféle technológiai innovációkat a várostervezés és a lakosok javára, az életminőség javítására.

A szervező Fira de Barcelona és az INTEX több mint 20 tematikus programot kínál négy nagy téma – a digitális átalakulás, az energia és a környezet, a kormányzás, valamint az intelligens mobilitás – köré csoportosítva. A kapcsolódó kérdéseket több mint 70 regionális szakértő, egyetemi és iparági szakember fogja megvitatni, hogy közelebb hozzák az okosváros koncepcióját a látogatókhoz.

A rendezvényen helyi és nemzetközi vállalatok is részt vesznek. Beleértve az olyan technológiai cégeket, mint a Huawei vagy a Cloudwalk Technology, melyek a legkorszerűbbnek számító városi innovációs megoldásokat kínálják.

Az esemény második napján pedig átadják a Smart City Expo Shanghai Awards díjakat. Ezzel ismerik el a legjobb kezdeményezéseket és megvalósításokat a digitális transzformáció, az energia és a környezet, a kormányzás, valamint az intelligens mobilitás területén az ázsiai kontinensen.

Az expó ad otthont a Barcelona-Sanghaj hídnak is. A kezdeményezés Barcelona Városi Tanácsához és a Sanghaji Városi Tanács Külügyi Hivatalához kapcsolódik. Ezzel a rendezvénysorozattal ünneplik meg a közöttük fennálló testvérvárosi kapcsolatok 20. évfordulóját.

Az SCES része a Smart City Expo World Congress nemzetközi terjeszkedési stratégiájának. Az okosvárosokról és intelligens városi megoldásokról szóló nemzetközi csúcstalálkozót a Fira de Barcelona szervezi. A rendezvényt idén már 21. alkalommal, 2021. november 16. és 18. között tartják meg, de az együttműködés részeként Atlanta (USA), Buenos Aires (Argentína), Doha (Katar), Curitiba (Brazília) és Kyoto (Japán) is szervez különféle eseményeket.

Forrás: