A Vodafone elkötelezett a SZIP 2.0 mellett

Kapcsolódó cikkek

A Vodafone elkötelezett a SZIP 2.0 mellett

Szupergyors internet: a Vodafone elkötelezett a SZIP 2.0 mellett

közszolgáltatás

1 perc

A távközlési vállalat is aláírta az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkársága által kezdeményezett nyilatkozatot. Eszerint 2019 januárjában indul a Szupergyors Internet Program második szakasza, a SZIP 2.0.

A program célja a 100 Mbps-ra alkalmas, gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése.
 
„A Szupergyors Internet Program 2.0 elindításáról a gigabites hálózatok kiépítésének érdekében” címmel 2018. december 12-én aláírt nyilatkozat a nagysebességű hálózatok kiépítéséről szól, amely az európai uniós Digitális Menetrendben megfogalmazott stratégiai céloknak teljes mértékben megfelel. Emellett a nemzetgazdaság további növekedése, ezáltal pedig Magyarország versenyképessége szempontjából is kiemelt fontosságú.

„A Vodafone-nál az egyik legfőbb célunk a digitális korlátok lebontása, vagyis az, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a digitalizációt, az internetelérést, így az online világ nyújtotta előnyöket” – mondta Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A SZIP 2.0 és a Digitális Jólét Program céljainak megvalósítása érdekében az állami és piaci szereplők kiemelt hangsúlyt fektetnek az összehangolt állami szerepvállalásra, a bürokratikus előírások további leépítésére, valamint az adópolitikai ösztönző intézkedésekre.