Túlélési Kisokos: startup elsősegély a Design Terminaltól

Kapcsolódó cikkek

Túlélési Kisokos: startup elsősegély a Design Terminaltól

Túlélési Kisokos: startup elsősegélyt indít a Design Terminal

közszolgáltatás

2 perc

Sok startupper életében ez az első nagy gazdasági válság, hiszen ezek a cégek a 2008-as krízis idején nagy valószínűséggel még ötletfázisban sem voltak. Hogyan érinti a helyzet lelkileg a cégalapítókat? És melyek a legtipikusabb hibák, amiket egy startup ilyenkor elkövethet? Mi lesz a befektetésekkel, az állami tőkeprogramokkal? Hogyan lehet villámgyorsan terméket fejleszteni és validálni azt?

A felmerülő rengeteg kérdésre keresi a választ a startup elsősegély, amelyet a Design Terminal indít. A közszolgálati jellegű adások célja a vállalkozások támogatása a válságban, hiteles szereplők közreműködésével.

A jelenlegi járványhelyzetben a többi között a startupok, valamint a kis- és középvállalkozások is egy nem várt körülmény, a vírus okozta gazdasági válság hatására nehéz helyzetbe kerülhetnek. A videósorozat célja, hogy támogassa a magyar vállalkozások túlélését és újrakezdésüket. Ehhez tudást, információt és ötleteket biztosít, hiteles és tapasztalt vállalkozók segítségével.

A sorozat 2020. április 28-án, kedden 19 órakor indul a Design Terminal Facebook-oldalán, élő stream formájában. Az első részt további három követi majd: április 30-án, május 5-én és 7-én.

Az ismert és elismert cégalapítók, üzleti szakértők külön-külön epizódokban foglalkoznak majd a startupokkal, a kkv-kkal, a vezetői válságkezelés módszereivel, valamint önálló részt kap a globális kontextus is. Az online bekapcsolódó közönség pedig kérdezni is tud a műsor résztvevőitől. Állandó műsorvezetőként Gundel Takács Gábor koordinálja majd a beszélgetéseket.

A nyitó adásban Pistyur Veronika, az Oktogon Ventures alapítója, Lakatos Dávid, a Formlabs termékfejlesztési vezetője és Várdy Zoltán, a TV2 volt vezérigazgatója, a Design Terminal főtanácsadója nyújtanak startup elsősegélyt abban a kérdésben, hogyan tudnak talpon maradni az induló vállalkozások a válság alatt.

A kkv-k újratervezésekor lényeges szempont, mit lehet kezdeni a válsággal járó bizonytalansággal. Ebben próbálja majd eligazítani a második rész nézőit Tomán Szabina, a Toman Lifestyle alapítója, Sziller Olivér, a MyConcept alapítója és a Design Terminal mentora, valamint Berényi Benjamin, a PénTech alapítója.

A harmadik adásban, mely a sokatmondó „Gladiátor a küzdőtéren” címet kapta, a cégalapítók kerülnek középpontba. Susánszky Ádám, a Zing Burger, Horváth Dorka, a BOOKR Kids és Perényi András, a Webshippy alapítói fogalmazzák meg, hogyan befolyásolja a válság az ő szerepüket.

Az egyik legizgalmasabb kérdés a jelenlegi helyzetben, hogy miként alakul a globalizációs trend és a világgazdaság a vírus után. Ezzel a diskurzussal zárul a Design Terminal online sorozata. Fehér Gyula, az Oktogon Ventures és a Ustream alapítója, Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium volt stratégiai államtitkára, OECD képviselő és UNESCO nagykövet, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezetője és a Brain Bar alapítója keresik a választ a kérdésekre.