Videóhívás és AR-alapú segítség a Vodafone ügyfélszolgálatán

Kapcsolódó cikkek

Videóhívás és AR-alapú segítség a Vodafone ügyfélszolgálatán

Videóhívás és kiterjesztett valóság a Vodafone ügyfélszolgálatán

közszolgáltatás

2 perc

Egyre népszerűbbek és elterjedtebbek a vizuális és videalapú hívások – ezt a trendet felismerve a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálatán november óta videóhívással kérhetnek segítséget a vezetékes szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek. A TechSee vizuális segítségnyújtásban alkalmazható rendszere hatékony eszköz lehet a hibaelhárításban, illetve a hálózati eszközök telepítésében.

Használatához nem szükséges alkalmazást letölteni vagy telepíteni, elegendő hozzá a mobiltelefon kamerája és egy böngésző. Ez az innováció újabb fontos lépés a szolgáltató ügyfélkiszolgáló rendszerének digitalizációja felé.

Az ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetés közben fotók, illetve a mobiltelefon élő kameraképének megosztásával lehet segítséget kérni, így a hívás közben az ügyintézők nemcsak hallják, de látják is, amit az ügyfél tapasztal. Továbbá a kiterjesztett valóság (AR) technológia és megjegyzések segítségével az eszközök telepítéséhez vagy a hiba saját kezűleg történő megoldásához pontosabb instrukciók adhatók.

A videóhívás segítségével elháríthatók az esetleges nyelvi akadályok is: nem szükséges a hibaelhárítás szakkifejezéseit ismerni vagy megadni a berendezések, kábelek, eszközök pontos nevét és leírását. A megosztott kameraképnek köszönhetően az ügyintézők ellenőrizni tudják, hogy valóban elhárult-e a hiba, megfelelően lett-e installálva az eszköz, ezzel is csökkentve a visszahívásokat, az ügyfeleknek így a jövőben kevesebb esetben kell technikusi kiszállást kérnie és ehhez időpontot egyeztetnie.

„Az ügyfélszolgálati munka új korszakához értünk a videóhívás alapú vizuális segítségnyújtással. A vizuális kommunikáció mindent meghatározó trendje új alapokra helyezi az ügyfélkiszolgálást is, hiszen lehetővé teszi, hogy jobb rálátásunk legyen az ügyfeleink berendezéseire, könnyebben azonosítani tudjuk a hiba okát, és pár szóban, távolról, közvetlenül az ügyfél okostelefonján kiterjesztett valóság és megjegyzések révén segítsünk nekik. Ezáltal technikusi kapacitásunkat is hatékonyabban tudjuk majd szervezni.

Ügyfélszolgálati kollégáink örömmel és lelkesedéssel fogadták a vizuális technikai segítségnyújtás bevezetését. Munkatársaink novemberben kezdték el élesben használni, de már a tesztelés során visszaigazolást nyert, hogy nagyot léptünk előre az ügyfélkiszolgálás digitalizációjában” – mondta Szentkuti Gabriella, a Vodafone Magyarország lakossági értékesítési és operációs vezérigazgató-helyettese.

„Nagyon izgalmas és újabb mérföldkő a TechSee és a Vodafone Group ötéves együttműködésében a magyarországi bevezetés. Örömmel veszünk részt a magyarországi Vodafone-ügyfélszolgálat digitális transzformációjában. A TechSee a pandémia alatt is arra törekszik, hogy segítséget nyújtson a létfontosságú ügyfélkiszolgáló-rendszerek fenntartásban, és olyan innovatív megoldásokat szállítson, amelyek növelik mind az ügyfelek, mind az ügyfélszolgálati munkatársak biztonságát azáltal, hogy távolról tudnak technikai segítséget nyújtani, elkerülve ezáltal a személyes találkozást” – foglalta össze Ziv Orr, a TechSee üzletfejlesztési alelnöke.

A TechSee Contact Live Center nevű termékét a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálata november óta használja. A vezetékes ügyfelek esetében a videó- és kiterjesztett valóság (AR) alapú hibaelhárítás folyamatosan, 0-24 elérhető lesz.