Vodafone: mobilnettel köszöntöttük az újévet

Kapcsolódó cikkek

Vodafone: mobilnettel köszöntöttük az újévet

Vodafone: mobilnettel köszöntöttük az újévet

közszolgáltatás

2 perc

A 2017/18-as ünnepi időszak tapasztalatai szerint egyre többen használtak mobilinternetet a családtagjaik, barátaik és ismerőseik köszöntésére. Ezzel együtt csökkent a mobilhívások száma és ideje, viszont több SMS-t és MMS-t küldtek tavalyhoz képest a Vodafone ügyfelei.

A szolgáltató összesítései szerint az egy évvel korábbiakhoz képest 4%-kal kevesebb, összesen több mint 16,7 millió hívást indítottak a Vodafone hálózatán az ünnepi időszak alatt. A hívásoknak nemcsak a száma, de az időtartama is csökkent, majdnem 3%-kal. Ami viszont az SMS-eket illeti, a mostani időszakban több mint 2 millióval többet küldtek az ügyfelek tavalyhoz képest – összesen több mint 12,4 milliót. Nőtt továbbá a kiküldött MMS-ek száma is, idén már meghaladta a 200 ezret, ami mintegy 3,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A legnagyobb növekedés a mobilinternet-forgalomban volt megfigyelhető

Egyre többen használják a különböző internetes felületeket szeretteik köszöntésére. Az adatforgalom az elmúlt évhez képest 69%-kal nőtt, míg a 2015/16-os időszakhoz képest 140%-kal emelkedett. 

A roaming korlátok lebontásának köszönhetően külföldön is egyre többen és egyre többet használták a mobilinternetes szolgáltatásokat, így az ünnepek alatt az ügyfelek több mint háromszor annyi adatot használtak fel, mint egy évvel korábban, és csaknem hétszer annyit, mint 2015/16 fordulóján. 

Egyre több helyen érhető el a 4G+

A mobilinternet népszerűségének ilyen mértékű növekedése több okra is visszavezethető. Egyrészt a szolgáltatónál nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos hálózatfejlesztésekre, egyre több helyen érhető már el országszerte a legmodernebb 4G+ szolgáltatás. A fővárosban és Tatabányán, valamint tavaly nyártól már a Balaton keleti medencéjében is, de Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szeged és Veszprém legforgalmasabb területein is elindították a leggyorsabb hálózati szolgáltatásának tesztműködését, így általánosan nő a szolgáltatás minősége.

Emellett a társaság tavaly megújította a havidíjas portfólióját: június 6-án megjelentek az első Vodafone Pass csomagok, amelyeknek köszönhetően korlátlanul használhatók a legnépszerűbb közösségi applikációk. Augusztus 15-én pedig megjelent a háromszoros korlátlanságot kínáló Red Infinity tarifacsomag is.