Vodafone: ötpontos terv a magyar gazdaság újjáépítéséért

Kapcsolódó cikkek

Vodafone: ötpontos terv a magyar gazdaság újjáépítéséért

Vodafone: ötpontos terv a magyar gazdaság újjáépítéséért

közszolgáltatás

2 perc

A távközlési szolgáltató ötpontos tervének célja – a kormányzati törekvésekkel összhangban – a hazai gazdaság és a versenyképesség újraindításának támogatása. A részleteket Budai J. Gergő az Infoparlament digitális ülésén ismertette.

„Magyarország világviszonylatban is kiemelkedő minőségű hálózati infrastruktúrája, és ennek keretében a Vodafone Magyarország is jól vizsgázott az elmúlt hónapokban. Szolgáltatói oldalról kijelenthetjük, hogy ebben az időszakban sikerrel teljesítettük első számú prioritásunkat: kapcsolatban tartottuk Magyarországot a járványügyi védekezés szakaszában, amikor a kapcsolattartás elősegítése volt az elsődleges cél.

A válság jelenlegi, második szakasza a gazdaság és a versenyképesség talpra állításáról szól, és ebben az időszakban az infokommunikációs ágazat, így vállalatunk szerepe is abban áll, hogy elősegítse a gazdaság újraindítását az infrastrukturális beruházások és a digitalizáció felgyorsítása révén” – összegezte Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke a 10. jubileumi, online Infoparlament ülésen.

A Vodafone a magas minőségű és nagy kapacitású, biztonságos hálózat fejlesztése, a kritikus állami funkciók digitalizációjának felgyorsítása, a digitális esélyegyenlőség szem előtt tartása, a cégek – különösen a mikro-, kis- és középvállalkozások – digitalizációja, valamint a kormányzati döntéshozatalt támogató rendszerek fejlesztése révén járul hozzá Magyarország gazdaságának és versenyképességének talpra állításához.

Megvalósult intézkedések a járványügyi védekezés első szakaszában

A szolgáltató márciusban új szolgáltatásaival és kedvezményeivel azonnali támogatást nyújtott a lakosság, a vállalkozások, az oktatás és az egészségügy számára.

A Vodafone +15 GB ingyenes adatkeret biztosított lakossági és vállalati ügyfelei számára, nem számította bele az ügyfelek adatkeretébe az oktatási tartalmakat és a pedagógusok számára készült digitális segédleteket tartalmazó oldalakat. Továbbá adattal és ingyen beszélgetéssel segítette a legveszélyeztetettebbeket és a frontvonalban dolgozókat.

Pénzadományt és digitális eszközöket biztosított a Máltai Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Segélyszervezet együttműködésével, hogy az eszközök a leghatékonyabban kerüljenek kiosztásra és célba érjenek a leginkább rászorultakhoz.

A szolgáltató támogatta applikációk készítését és fejlesztését is, mint az Életmentőt, ami az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Alapítvány közös fejlesztése, és az állam fejlesztésében megvalósult VírusRadart.

A távközlési cég támogatta a kormányzatot a kért aggregált adatszolgáltatások és adatelemzések révén, hogy a lehető legjobb, tényekre alapozott döntések szülessenek.