Egy jó M2M-hálózat életeket is menthet

Egy jó M2M-hálózat életeket is menthet

Egy jó M2M-hálózat életeket is menthet

logisztika

2 perc

A pontos nyomkövetés kényelmessé teheti a városi életet, a szállítmányozási cégek esetében elengedhetetlen, de arról kevés szó esik, hogy a technológia akár komoly tragédiákat is megakadályozhat.

A flottaüzemeltetők egyre több monitoring szolgáltatást használnak, és helymeghatározó szenzorokat telepítenek a folyamatos megfigyelés érdekében. Egy ilyen flottába akár több ezer gépjármű is tartozhat, amelyek helytől független követési lehetősége valós előnyöket biztosít a vállalatoknak, azonban az még kevesebb figyelmet kap, hogy az emberek testi épségét vagy akár életben maradását is biztosíthatja egy jó technológiai hálózat.

Izgalmakkal teli év ígérkezik a telematika háza táján

Az ilyen nyomkövető rendszerek például megelőzhetnék az olyan baleseteket, amikor túrázók eltévednek a hatalmas lakatlan övezetekben, majd hosszú napokig nem tudnak segítséget kérni. Például sok más ország mellett Ausztrália is kiemelhető, ahol gyakrabban előfordulnak ilyen tragikus esetek, de a 127 óra című film is egy ilyen balesetet dolgoz fel. Az extrém példák is jól mutatják, hogy mekkora jelentősége van a modern technológiának – szélsőséges körülmények között is.

Olyan területek ugyanis még mind a mai napig vannak, ahol nincs, vagy nagyon gyenge a mobilhálózat jelerőssége, de ennek javításában nem csak a telekommunikációs vállalatok vehetnek szerepet. Kérdés, hogy például egy autóbérlő cégnek mekkora felelősséget kell vállalnia, és miként biztosíthatja a hasonló esetek elkerülését? Az állandó helymeghatározó-rendszerek ugyanakkor elősegíthetik, hogy a vészriasztás akkor is kiadható legyen, ha nincs internetes kapcsolat, és így a mentőcsapatok minél előbb útnak indulhatnának.

A személyautókba még nem tudják a gyártók minden árkategóriában, minden szériában garantálni ezeket a szolgáltatásokat, azonban a vállalatoknak a flottákba tartozó járművekbe akár központi szabályozással kötelezővé lehet tenni ezek beszerelését. Egy olyan hálózat kiépítése ugyanis, amelybe több száz autó is tartozik, sokkal költségkímélőbb a társaságoknak.

A kulcsszó: az állandó helymeghatározás

A különböző GNSS (Global Navigation Satellite System) rendszerek, mint például az amerikai GPS, az orosz GLONASS, a kiépítés alatt álló európai Galileo vagy a kínai BeiDou erre jó alapot adnak. Ugyanakkor még pontosabb és még inkább globális lehetne a hálózat, ha a különböző műholdhálózatok adatait összevonva kezelnék.

A gépek közötti kommunikációra képes, M2M-alapú flottarendszerek számára a fedélzeti számítógép is fontos információkat gyűjt: statisztikát adhat a vezetési stílusról, fékezési reakciókról, üzemanyag-fogyasztásról és az átlagos sebességről. Ezek alapján pontosabb képet lehet kapni szükség esetén a balesetek előzményeiről, így hosszú távon biztonságosabbá válhatnának az utak, amellett, hogy a szállítmányozás is még hatékonyabb lenne.