IoT: találja telibe vásárlói szívét

IoT: találja telibe vásárlói szívét

IoT: találja telibe vásárlói szívét

logisztika

2 perc

Ha egy vállalat elkészült az új termék kifejlesztésével, amelyet csatlakoztatni kíván a Dolgok Internetéhez, akkor a következő napirendi pont a piaci bevezetés gondos megtervezése.

A logisztika és a megrendelések nyomon követése

Ha a logisztika precíz megszervezésén munkálkodik, akkor egy sor különböző szempontot érdemes figyelembe vennie. Először is győződjön meg arról, hogy valamennyi terméke megfelelő felszereltséggel rendelkezik-e, hogy a rendszer bármely pontjáról folyamatosan nyomon követhetőek legyenek az eszközök. Ide tartozik például a SIM kártyák beépítése, amelyek biztosítják, hogy a készülékek tökéletesen kommunikáljanak és továbbítsák az adatokat.  

Szeretne még többet megtudni a Dolgok Internetéről? Itt egy kis alapozó: Mit jelent az Internet of Things, azaz IoT? >>A teljesítés nyomon követésénél elsősorban a megrendelések precíz és az ügyfél igényeihez igazodó végrehajtására kell a hangsúlyt fektetni. Ennek keretében alaposan meg kell terveznie a szállítóeszközök útját, ha például több telephelyre szeretné eljuttatni a megrendelt terméket. Arra az eshetőségre is készüljön fel, hogy a terméke meghibásodik, érdemes előre gondoskodni a cserekészülékekről. Emellett természetesen arról is meg kell győződnie, hogy raktárkészletei minden percben megfelelően fel legyenek töltve, nehogy kifogyjon az áruból.

Öveket becsatolni – menjen biztosra

A megfelelő biztonsági rendszer kiépítése során is legyen nagyon körültekintő. A tervezésnél nem csupán arra kell hangsúlyt fektetnie, hogy az új készülékek biztonságosan működjenek, hanem az ügyfelei adatait is meg kell óvni. Egyetlen cégvezető sem szeretné a vállalata nevét egy durva hackertámadás áldozataként viszontlátni az újságok címoldalán, miután ellopták tőle több millió vásárlója bank-és hitelkártya adatait. Arról nem is beszélve, milyen nehéz visszanyerni a vevők bizalmát egy ilyen kínos incidenst követően.

A teendők listáját egészítse ki a rendszereihez való hozzáférés korlátozásával, illetve a továbbított adatok megfelelő kódolásával. Egy profi biztonsági hálózat kiépítése ugyan folyamatos és fáradságos munkát igényel, de ha nem fordít erre kellő figyelmet, akkor minden korábbi erőfeszítése kárba veszhet.

Forrás: The Internet of Things for dummies