Ipar 4.0: új logisztikai központ épül Hatvanban

Ipar 4.0: új logisztikai központ épül Hatvanban

Ipar 4.0: új logisztikai központ épül Hatvanban

logisztika

1 perc

A közép-kelet-európai régió folyamatos növekedése miatt a Bosch 2018-tól logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a térség munkavállalói számára.

A vállalat a további helyi raktárak egyenkénti létrehozása helyett – összhangban a negyedik ipari forradalom, vagyis az Ipar 4.0-s fejlesztések térnyerésével – egy központi raktárbázis létesítése mellett döntött. A létesítmény átadása 2018 tavaszán várható, a Bosch több mint 800 telephelyet számláló logisztikai hálózatába kapcsolódik majd be.

A központ a raktározás, valamint a be- és kiszállítás mellett a szinergiát mutató, különböző régiós folyamatok összekapcsolásával és összehangolásával foglalkozik majd. A hálózatba kapcsolt központ továbbá az ellátási láncban végbemenő folyamatok gyorsabb megvalósítását, hosszú távon pedig egy új üzleti modell kialakítását támogathatja. 

Ipar 4.0: bemutatkozott a hazai ipari szövetség„A projektben olyan, az Ipar 4.0 terület fejlődését reprezentáló megoldások kelnek életre, amelyek a nagyon magas szintű hatékonyságot és átláthatóságot támogatják” – hangsúlyozta Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője.

Az újabb digitális ipari megoldások célja a gyártási és logisztikai folyamatok gyorsítása, valamint a termékek és a szolgáltatások biztonsági és minőségi színvonalának további emelése. 

Ilyen technológia például a társaság számos telephelyén használt rádiófrekvenciás azonosítású, RFID-alapú leltározás, a hatalmas adatmennyiségek felhőalapú tárolása és feldolgozása. De megemlíthetőek akár a hálózatba kapcsolt akkumulátoros csavarozók is, amelyek centiméternyi pontossággal jelentik pozíciójukat a központi termelési rendszernek, ami ennek megfelelően adja meg az egyes szerszámoknak az adott feladatukhoz szükséges meghúzási nyomaték értékét.