Nemsokára indul a Wing drónos kiszállítása

Kapcsolódó cikkek

Nemsokára indul a Wing drónos kiszállítása

Nemsokára indul a Wing drónos kiszállítása

logisztika

2 perc

A vállalat egy Virginia állambeli városban végzi majd a házhoz szállítást.

A Google anyavállalatának, az Alphabetnek a drónjai októbertől repülnek el a vásárlókhoz. A projekt a FedEx, a Walgreens és az ajándékgyártó Sugar Magnolia cégekkel történő együttműködés eredménye. A megrendelők különféle egészségügyi termékek, élelmiszerek és más hasonló árucikkek közül válogathatnak majd. A szolgáltatást egyelőre a Virginia állam délnyugati részén található Christiansburg város lakói vehetik majd igénybe.

A kísérleti szolgáltatás az Egyesült Államok közlekedési minisztériumához tartozó program keretében zajlik. A cél a drónos szállítás megvalósíthatóságának szemléltetése, hiszen ez a terület még erősen „fejlődő” szakaszban van.

Idén a Wing lett az első olyan drónüzemeltető társaság, amely megkapta a Szövetségi Repülési Igazgatóság (Federal Aviation Administration, FAA) engedélyét a kereskedelmi célú légi fuvarozáshoz. Ezzel lehetővé vált, hogy autonóm módon szállíthassák ki a kiválasztott árukat az akár több mérföldnyi távolságra lévő címzetteknek, akik már kívül esnek az operátorok látóterén.

Az új szolgáltatás keretében a pilóta nélküli repülők vény nélkül kapható gyógyszereket és egyéb egészségvédő termékeket, készítményeket szállítanak ki a Walgreens ügyfelei számára, akik online, „néhány perc alatt” rendelhetik meg ezeket. Ezzel a Walgreens lesz az Egyesült Államok első drónos kiszállítást kínáló kiskereskedelmi gyógyszertára.

A Christiansburg kijelölt kézbesítési zónáiban élő FedEx Express ügyfelek pedig szintén kérhetnek légi kiszállítást bizonyos csomagok esetén. A Wing  egy személyre szabott dobozt is tervezett kifejezetten erre a célra.

A cég tavaly önállósodott az Alphabet ernyőszervezetébe tartozó társaságként. Decemberben bejelentették, hogy Finnországban olyan kísérleti szolgáltatást indítanak, melynek keretében ingyenes, 10 perces kiszállítást kínálnak az ország fővárosában. Továbbá megkapták az engedélyt Ausztrália első lakossági drónos szolgáltatásának elindításához is.

Forrás: