Okosmegoldások a raktározásban

Kapcsolódó cikkek

Okosmegoldások a raktározásban

Okosmegoldások a raktározásban – Nem feltétlenül kell az óriáscégeket másolni

logisztika

1 perc

A technológiaváltás látványos részét az önjáró targoncák, a dolgukra siető önműködő kalodák vagy éppen a szorgos rakodórobotok fémjelzik. És kinek ne az amerikai webáruházi óriás, az Amazon hipermodern üzemcsarnokai jutnának eszébe minderről.

A reklámokban látható sci-fibe illő üzemek látványa akár riasztóan is hathat arra a gyártócégre, amely bár érzi a költségcsökkentés kényszerét, de a teljes robotizálásra nincs pénze, vagy nem is feltétlenül szükséges náluk egy ilyen átfogó és rendkívül költséges beruházás – írta az Autopro.hu.

A Modern Materials Handling szakportál hét szabályt fogalmazott meg a technológiaváltás előtt álló vállalkozások számára: technológiai érettség felmérése, célok meghatározása, a váltást bevezető felelős kijelölése, a kapacitás helyes felmérése, megbízható IT-, karbantartási és továbbképzési háttér biztosítása, adatmigráció, valamint a kezdeti hibákat kiszűrő indítási csapat felállítása.

A The Manufacturer brit ipari hírportál pedig azt vette végig, hogy melyek azok az üzleti előnyök, amikor érdemes a robotikai beruházás mellett dönteni:

– bértömeg-csökkentés, az emberi munkaerő átcsoportosítása, a raktártérből való áthelyezése, így a biztonság fokozása, az emberi mulasztásból eredő hibák minimalizálása.
–  Kapacitásnövelés, hatékonyságnövelés a válaszidők csökkentésével, a jobb térkihasználással, az anyagmozgatás optimalizálásával.
–  Jobb térkihasználás: nehezen elérhető, magas helyek kihasználása automata emelőrendszerekkel.
–  A 0-24-es működés bevezetése: rendelés teljesen automatizált módon történő feldolgozása, előkészítése
–  Valós idejű raktárkészlet-követés lehetősége.