Okosodik a legforgalmasabb repülőtér

Okosodik a legforgalmasabb repülőtér

Okosodik a legforgalmasabb repülőtér

logisztika

1 perc

Az ABB energetikával és automatizálással foglalkozó vállalat korszerűsíti a dubaji reptér energiahálózati rendszerét.

A felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő SCADA rendszer korszerűsítésén belül lecserélik a központi számítógépeket, valamint a cég hálózatkezelő szoftvere, a Network Manager telepítését is elvégzik.

A beruházás növeli a villamos energiahálózat üzemi megbízhatóságát és hatékonyságát, melynek segítségével lehetővé válik a repülőtér jelentős bővítése is. 

Kényelem a levegőben – és a reptereken

Az ABB az első rendszert 2004-ben szállította a dubaji reptér számára, azonban a felügyelt hálózat mérete azóta ötszörösére nőtt. A teljesítmény növelése mellett jelen lesz majd a nagy hatásfokú, valós idejű riasztás és eseménykezelés is.

A megoldás közös energiaelosztási és automatizálási rendszert biztosít, és közel 100 ezer – a teljes energiahálózatot átfogó – jelforrás adatjeleit képes valós időben kezelni. 

A jelenlegi infrastruktúrába illesztett helyszíni érzékelők folyamatosan felügyelik az energiahálózat „real time” adatait, az operátorok számára pedig olyan adatelemzést szolgáltatnak, amely segíti a döntéshozatali folyamatokat és a műveletek optimalizálását.