Okosraktár: profitáljon a legmodernebb fejlesztésekből!

Kapcsolódó cikkek

Okosraktár: profitáljon a legmodernebb fejlesztésekből!

Okosraktár: profitáljon a legmodernebb logisztikai fejlesztésekből!

logisztika

2 perc

Fontolgatja cége logisztikai rendszerének a megújítását, felmerült az IoT mint egy lehetséges eszköz, de nem tudja, hogy megérné-e? Vagy már túl van a bevezetésen, de szeretne hallani a legújabb fejlesztési trendekről?

A Kürt Akadémia következő IoT meetupja a logisztikai innovációkra fókuszál. Előadóik arról beszélnek, hogy milyen módszerrel, milyen ráfordításokkal lehet egy ilyen rendszert kiépíteni – a hard technológia helyett üzleti és stratégiai dilemmákra fókuszálva.

A meetup kiemelt témái

– Hogyan támogatja a raktári és logisztikai folyamatokat a digitalizáció? Ismerje meg a Vodafone okosraktárát!

Előadók: Szoboszlay András, az L-mobile Hungary Kft. sales menedzsere és Vörös Áron, a Vodafone Magyarország Zrt. logisztikai menedzsere.

A telekommunikációs szolgáltató saját példáján keresztül ismerteti, hogy miként lehet megbízhatóan üzemeltetni egy vonalkódos raktári rendszert (WMS), ha egy társaság helyi igényei és működése eltér a multinacionális környezetből adódó, meglévő vállalatirányítási rendszer adottságaitól.

Szó lesz a jövőbeli fejlesztési elképzelésekről is (pick by light, e-papír, beltéri helymeghatározás stb.). A megoldás éppúgy érdekes mindazok számára, akik hasonló kihívásokkal találkoznak, de azoknak is, akik újonnan létesítendő rendszerben gondolkodnak.

– Esettanulmányok az automata raktározásról és a COVID hatása az automatizálásra

Előadó: Sendula Tibor, az SR-Logistic automatizálási divízióvezetője.

A cég automata raktárakkal foglalkozik, és jövőre már 120.000 doboznyi tárolókapacitásuk lesz az országban. Sendula Tibor arról fog mesélni, hogy milyen automatizálási megoldásaik vannak, mikor melyiket éri meg használni, és esettanulmányokon keresztül mutatja be, milyen eredményeket érdemes várni. A koronavírus kapcsán kitér arra is, hogy milyen hatása volt a járványhelyzetnek a munkaerőmozgásra, a piaci helyzetre és az automatizációra.

A meetupot csak online formában tartják meg, a regisztrálók egy Zoom Meetingen követhetik az eseményeket, és tehetik fel kérdéseiket.

Az esemény házigazdája: Erki Szabolcs, a KÜRT Akadémia IoT for Business képzésének vezetője, aki IoT-megoldások fejlesztésére fókuszáló mérnökirodát alapított.