Tesla kamionokat tesztelhet a magyar fuvarozó cég

Kapcsolódó cikkek

Tesla kamionokat tesztelhet a magyar fuvarozó cég

Tesla kamionokat tesztelhet a magyar fuvarozó cég

logisztika

2 perc

A Waberer’s az Amazonnal és a Paccarral is tárgyalt az Egyesült Államokban.

A magyar vállalat képviselői a Tesla központjában az elektromos kamionok teszteléséről és európai bevezetésének lehetőségeiről, az Amazonnál a partneri kapcsolat mélyítéséről egyeztettek, valamint a DAF anyavállalatánál, a PACCAR cégcsoportnál is tárgyalásokat folytattak.

A Waberer’s szívesen tesztelné, illetve nyitott akár a Tesla elektromos kamionjainak európai bevezetésére. Erről és a két társaság közötti tárgyalások folytatásáról is egyeztettek múlt héten a fremonti központban. A Waberer’s vezetői Európából elsőként maguk is kipróbálhatták a hosszútávú fuvarozásra szánt Tesla Semi nyergesvontatót.

Az Amazon központjában Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel egy augusztusi európai tárgyalássorozat előkészítéséről és az európai szállítmányok célba juttatása kapcsán stratégiai együttműködésről egyeztetett a magyar vállalat.

A tárgyaláson az ún. okos raktározásról, az önvezető és alternatív meghajtású gépjárművek használatáról, a digitalizációról, illetve az automatizált rendszerek előnyeiről is szó volt.  

A delegáció a PACCAR cégcsoportnál is látogatást tett, ahol a fejlesztés alatt álló elektromos és önvezető járművek tesztje, illetve bevezetése volt a téma. A PACCAR a DAF tehergépkocsik beszállítójaként a Waberer’s fontos partnere.

„A Waberer’s elkötelezett a folyamatos innováció iránt. Az elektromos és önvezető kamion fejlesztések jelentős mértékben csökkenthetik a közúti árufuvarozás környezeti hatásait, de a költségoldalon is igen kedvezőek lehetnek. Nagy lehetőséget látunk a logisztikai infrastruktúrát érintő fejlesztésekben is, amelyek digitális elemeit már most is hatékonyan alkalmazzuk a gyakorlatban” – mondta a látogatás kapcsán Lajkó Ferenc vezérigazgató.

A fuvarozó cég irányítói Varga Mihály pénzügyminiszter vezetésével, üzleti delegáció résztvevőjeként látogattak el a három, az innováció területén úttörő vállalat központjába.