Újabb robotikai központot nyit az Amazon

Kapcsolódó cikkek

Újabb robotikai központot nyit az Amazon

Újabb robotikai központot nyit az Amazon

logisztika

1 perc

November elején jelentette be a cég, hogy 40 millió dollárból új robotikai innovációs központot épít. A 2021-ben a Massachusetts állambeli Westborough-ban megnyíló, mintegy 32 ezer négyzetméteres centrum 200 embernek ad majd munkát.

Az új létesítmény a közelben működő, North Reading-i Amazon Robotics helyszínt egészíti ki. A céges irodák és kutatás-fejlesztési laboratóriumok mellett egy robotgyártó egység is helyet kap benne. Az Amazon Robotics főmérnöke szerint az új központ elősegíti majd, hogy a vállalat továbbra is építhessen a gépi segéderőkkel kapcsolatos kutatásaira.

A világszínvonalú egységben a robotok tervezése, építése és programozása történik, és innen szállítják majd azokat más helyszínekre. A bővítés lehetővé teszi, hogy az Amazon fejlesztéseket hajtson végre, és a vevők még gyorsabban juthassanak hozzá a megrendelt termékekhez – vázolta fel Tye Brady.

A kereskedőóriás még 2012-ben 775 millió dollárért vásárolta fel a Kiva Systems logisztikai robotok gyártásával foglalkozó vállalkozást, ezt nevezte át aztán Amazon Robotics-ra. A cégnek jelenleg 50 logisztikai központja van szerte a világban, melyekben 200 ezer robot dolgozik a megrendelések teljesítésén.

A gigavállalatnak maga Massachusetts is ismerős lehet, hiszen 2011 óta jelen van az amerikai államban. Eddig több mint 3 milliárd dollárt fektetett be itt, és 4000 új munkahelyet teremtett.

Forrás: