Tudjon meg még többet a drónszabályozásról!

Tudjon meg még többet a drónszabályozásról!

Tudjon meg még többet a drónszabályozásról!

M2M Zóna.fm

1 perc

Előző műsorunkban végig vettük, hogy az Európai Bizottság milyen keretszabályokat fogadott el a drónok használatával kapcsolatban. Most a Magyar Nemzeti Drón Szövetség (MNDSZ) értékeli a szabályokat és hívja fel a figyelmet néhány érdekességre.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A szervezet alelnöke elmondta: elégedettek azzal, hogy a hobbi célú repülések esetében nem szükséges eseti légtér igénylése. Ez azt jelenti, hogy egy szelfi, egy családi fotózás vagy a nyaralásról készített felvétel belefér – természetesen a szabályok betartásával. Így például 120 méter fölé és emberek, tömegek fölé nem repülhet a hobbi drón, és mindig látnia kell az eszközt az irányítónak.

Bárány Zoltán kiemelte a HungaroControl „My drone place” applikációját, amely a drónozók egyszerű engedélykérését támogatja. Fél órával a repülés előtt elég lesz regisztrálni, és létrehozni egy „saját légteret” magunknak, amennyiben ezt nem tiltja semmi. Az átfedés bizonyos feltételekkel lehetséges.

Hallgassa meg a műsort, amelyben arról is szó lesz, hogy a dróngyártóknak mit jelent a szabályozás, és milyen feltételekre kell még figyelni a reptetéseknél.