A Big Data az online oktatásban is segít

A Big Data az online oktatásban is segít

A Big Data az online oktatásban is segít

még több IoT

2 perc

Az oktatás világa nagymértékben változott meg a hatalmas adatmennyiséget biztosító e-learningnek köszönhetően.

Az elektronikus tesztírás és az egyéb tanulói aktivitások révén összegyűjtött információk átfogó képet adnak a tanulási folyamatról, így a pedagógusok nemcsak a végeredményt, hanem az ahhoz vezető utat is láthatják. Mindennek köszönhetően egyénre szabott és magasabb színvonalú képzés valósítható meg.

Big Data

Munkahelyi oktatás esetén az alkalmazottak az ilyen típusú modellekben elsajátíthatják a vállalati irányelveket, az eredmények alapján pedig a teljes képzési modell javítható. Ha például a résztvevők túl sokáig időznek egy bizonyos modulnál, az azt is jelentheti, hogy változtatásokra van szükség annak hatékonyabb kihasználása érdekében.

A modern adatelemzésnek (Big Data) köszönhetően az is látható, hogy a nap mely időszakában megy a legjobban a tanulás és hogy mik az információk átadásának legeredményesebb módjai.

Kölcsönös előnyök

Az egészségügyön és oktatáson a világ szeme

Az online kurzusok a szakemberek munkáját is megkönnyítik, hiszen így ők is reálisabb visszajelzéseket kaphatnak, ez pedig sokkal hatékonyabb lehet, mint a szövegolvasáson alapuló problémamegoldó gyakorlatok alkalmazása. Arról nem is beszélve, hogy a hallgatóknak sem kell sokat várniuk, egy elfoglalt üzletember például hamarabb láthatja a tanulásba fektetett erőfeszítéseinek eredményét.

A Big Data segítségével az is megfigyelhető, hogy az adott oktatási modul mely részei a leghatásosabbak és melyek nem relevánsak, így a meghatározott tanulási célnak vagy készségfejlesztésnek megfelelő képzési programok dolgozhatók ki. Az új e-learning modulok célja, hogy a résztvevők minél inkább elérhessék saját szakmai céljaikat.

Átlátható rugalmasság

E-learningen keresztül bármikor, még a közösségi média használata közben is elérhetők a képzési modulok, ráadásul a résztvevők egymással is megoszthatják tapasztalataikat, benyomásaikat. Így az oktatók is láthatják, mely modulok a legnépszerűbbek és a legeredményesebbek.

Az oktató folyamatosan monitorozhatja a tanulási folyamatot, az adott képzés során elejétől a végéig átláthatja a tanulók egyéni és csoportszintű teljesítményét egyaránt, valamint az is kiderül, mennyi időre van szükség az adott kurzus befejezéséhez.

Forrás: Smart Data Collective