A Citizen piacra dobta az első teljesen digitális okosóráját

Kapcsolódó cikkek

A Citizen piacra dobta az első teljesen digitális okosóráját

A Citizen piacra dobta az első teljesen digitális okosóráját

még több IoT

1 perc

A nemes egyszerűséggel CZ Smart nevű eszközén Google Wear operációs rendszer fut, amely iPhone-okkal és Andoidos okostelefonokkal egyaránt kompatibilis.

A prémium készülék háromféle kivitelezésben érhető el. Az óralap mindegyik darab esetén fekete, az óratok azonban a fekete mellett ezüst és kék változatban is kapható. A dizájnt tekintve az okosóra szemmel láthatóan illeszkedik a Citizen eddigi, hagyományos darabjainak sorába.

A 46 milliméteres, rozsdamentes acélból készült tokokhoz 22 milliméter széles, cserélhető szíjak tartoznak. Az 1,28 hüvelykes, 416x416-os felbontású AMOLED kijelző 3ATM vízálló besorolást kapott. Ez azt jelenti, hogy a CZ Smart 30 méteres mélységig használható. A bőrből, szilikonból, illetve rozsdamentes acélból készült karpántok variálhatók.

Az egészségtudatos életmód képviselői számára beépített pulzusmérő, barométer, gyorsulásmérő és giroszkóp áll rendelkezésre, a GPS segítségével pedig a szabadtéri tevékenységek helyadatai is nyomon követhetők. Az NFC lehetővé teszi a Google Pay használatát, valamint a Wi-Fi és a Bluetooth kapcsolat támogatását.

A Wear OS operációs rendszer révén pedig az összes, az okosóráktól megszokott funkció elérhető, beleértve az értesítések és a bejövő hívások kezelésének lehetőségét. Ez utóbbihoz a beépített hangszóró és mikrofon is elengedhetetlen. Ezenkívül a zenehallgatás, illetve a Google Assistant és Google Fit támogatás is biztosított.

A teljesítményt a Qualcomm Snapdragon 3100 Wear processzora. Tehát nem a legújabb, az egyre több Wear operációs rendszerrel futó okosóra esetén használt 4100-as processzort választották. A tárhely mérete 8 gigabájt.

Az akkumulátor élettartamával kapcsolatban a gyártó honlapján a 24+ óra besorolás olvasható, illetve azt is kiemelték, hogy 40 perces időráfordítással 80%-os töltöttségi szint érhető el.

A CZ Smart 395 dolláros áron rendelhető elő. A termék mellé most ajándékba adják a 35 dollár értékű bőrszíjat. A kiszállítás idén decemberben várható, azonban a Citizen weboldala alapján úgy tűnik, hogy erre egyelőre csak az Egyesült Államokban lesz erre lehetőség.

Forrás: