A jövő fürdőszobáját idézi a Kohler okoskádja

Kapcsolódó cikkek

A jövő fürdőszobáját idézi a Kohler okoskádja

A jövő fürdőszobáját idézi a Kohler okoskádja

még több IoT

1 perc

A CES 2021 online kiállításon az okosotthonok is fókuszban voltak, amelyből természetesen a fürdőszoba újragondolása sem hagyható ki.

A high-tech fürdőkád applikációval vagy hangutasításokkal vezérelve tölti fel magát vízzel. A sorozat egyes modelljei képesek változtatni a körülötte lévő fények színét is, sőt kérés esetén akár párafüggönyt is képeznek.

Aki kényes az ilyesmire, előre beprogramozhatja, hogy az egyes funkciók milyen sorrendben kövessék egymást. A fürdési élmény abszolút testre szabható: beállítható például, hogy meddig érjen és milyen hőmérsékletű legyen a fürdővíz, de az is, hogy aktiválódjon-e a párafejlesztő vagy az aromaterápiás funkció. Mindez persze szimplán hangutasításokkal, Amazon Alexán vagy a Google Asisstent-en keresztül is megtehető.

Az élménynek azonban ára van: a „Nyugalom fürdőjének” (Stillness Bath) olcsóbb, csak a víz mennyiségének és hőmérsékletének kontrollálására alkalmas modellje 8700 dollár körüli áron kerül piacra. Az Experience Tower fantázianevű változatért, melyhez már párafejlesztő- és aromaterápiás lehetőség is jár, 11 ezer dollárt kér a csaknem 150 éves családi cég.

A jövő fürdőszobáit idéző kádak várhatóan júliusban kerülhetnek forgalomba. Az októbertől elérhető, feszített víztükrű, a kád körüli túlfolyó rácsokkal és a színüket változtató fényekkel kapható csúcsmodell 16 ezer dolláros ára pedig már egy kisebb autóéval vetekszik.

A wisconsini vállalkozás a két évvel ezelőtti nemzetközi technológiai seregszemlén mutatta be a Numi 2.0 intelligens vécét, amelynek surround hangszórói és hangulatos fényei szintén Alexán keresztül irányíthatók. A 8000 dollár körüli fejlesztés azonban még mindig nem kapható, igaz, az érdeklődők a Kohler honlapján jelezhetik vételi szándékukat.

Forrás: