A postás mindig kétszer csenget – vagy mégsem?

A postás mindig kétszer csenget – vagy mégsem?

A postás mindig kétszer csenget – vagy mégsem?

még több IoT

1 perc

Az okospostaládával állítólag többé nem kell aggódni az elkallódott levelek miatt. A Gate tulajdonképpen a hagyományos kapcsoló, ajtócsengő és levélgyűjtő modern 21. századi változata

Az elektronikus kommunikáció korában a hagyományos postaláda kissé elavult és idejétmúlt dolognak tűnhet, azonban a küldemények rejtélyes eltűnése napjainkban is problémát jelenthet. Arról a bosszúságról nem is beszélve, amit akkor érzünk, ha fontos levelet várunk, de már sokadjára sétálunk el feleslegesen az üres levélszekrényig.

A Gate elnevezésű csatlakoztatott postaláda tulajdonképpen a hagyományos kapcsoló, ajtócsengő és levélgyűjtő modern 21. századi változata, amely nem egyszerűen csak értesíti tulajdonosát, ha megérkezik a várva várt küldemény, de a tervezők nem titkolt szándéka szerint a lopásokat is hivatott megakadályozni.

Akár okosórán is megkaphatja az értesítőket

A rendszer azonnal szöveges üzenetet, e-mailt vagy Twitter-értesítést küld a felhasználónak, ha a küldemény megérkezett, vagy ha szokatlan időben észlel mozgást. A fejlesztés különösen ajánlott idősek és mozgáskorlátozottak számára, vagy azoknak, akik egyszerűen csak szeretik biztonságban tudni a leveleiket, csomagjaikat.

A készlet része egy beltéri egység, amely a felhasználó okostelefonjához kapcsolódva jelez, amint a kézbesítés megtörtént. Pontosabban: akkor értesít, ha valaki kinyitja a postaládát, a levélszekrénybe szerelhető szenzoros modul ugyanis azonnal érzékeli, ha hozzányúltak a dobozhoz. Az innovatív levélszekrénynek létezik napenergiával működő antennás változata is. Bár ennek a beszerelése kissé bonyolultabb folyamat, és ebben az esetben arra is ügyelni kell, hogy a levélszekrényt elegendő napfény érje.

Bár az ötlet az e-mailek világában is hasznos lehet, de a Kickstarteren nem sikerült fényesen a hamarosan záruló kampány. A tervezett 10 ezerből eddig négyezer dollárt kalapozott össze a cég.