A Tile újabb okosnyomkövetőt dobott piacra

Kapcsolódó cikkek

A Tile újabb okosnyomkövetőt dobott piacra

A Tile újabb okosnyomkövetőt dobott piacra

még több IoT

3 perc

A Bluetooth segítségével működő apró kütyük lényege, hogy a kulcsra, telefonra vagy épp divatos táskára erősítve nyomon kövessék azokat, így tulajdonosuk az applikáción keresztül is megtalálhatja, hogy hol hagyta el a fontos holmijait.

A Tile már évek óta gyártja apró, négyzet alakú nyomkövetőit, melyek segítenek vigyázni a feledékeny felhasználók legfontosabb tárgyaira, így akár a Michael Kors táskáira is. A kapcsolódó alkalmazás segítségével az eszköz „megcsörgethető”, a Tile közepén található gomb pedig a telefont készteti hangadásra, hogy visszafelé is működjön a rendszer.

Most a gyártó új szériát indít a termékcsaládban, a Pro elnevezésű elegánsabb és sportosabb kiegészítőkből. Már a név alapján is egyértelmű, hogy miként különböztetik meg a két változatot: a Style úgy néz ki, mintha egyenesen egy divatmárka tervezőasztaláról dobták volna piacra, fehér és arany színben, míg a Sport ugyanennek sötétebb, barázdáltabb külsejű változata. Mindkét modell vízálló, 60 méteres Bluetooth-hatótávolsággal és a korábbi daraboknál kétszer hangosabb hangszóróval rendelkezik.

A hardveres frissítés után a szoftver ráncfelvarrásáról is gondoskodtak: az applikáció új verziója lehetővé teszi, hogy a felhasználó megkülönböztesse a különböző tárgyakhoz rendelt hangerőt és csengőhangot, valamint pontosabban képes megmondani, milyen távolságra van egymástól a telefon és a nyomkövető. 

Még fontosabb azonban az okosotthonok támogatása, mely a gyakorlatban az Amazon Alexa és a Google Home integrációját jelenti. Ha tehát a tulajdonos otthonában próbálja megkeresni a kulcsát, elég csak hangutasítással szólnia a virtuális asszisztensnek, amely a megfelelő elnevezés alapján meg tudja csörgetni az elveszett tárgyat.

Az eszköz megvásárolható a cég webshopjából 35 dolláros (9 ezer forintos) áron, de 60 dollárért (15 ezer forintért) kettő is vehető egyszerre, ráadásul a cég Magyarországra is szállít. Valószínűleg ez az ár akkor éri csak meg a felhasználóknak, hogyha hajlamosak elhagyni a fontosabb tárgyaikat, és azok pótlása ennél sokkal többe kerülne.

Forrás: The Verge