A Vodafone és a Brain Bar teret ad a fiatal tehetségeknek

Kapcsolódó cikkek

A Vodafone és a Brain Bar teret ad a fiatal tehetségeknek

A Vodafone és a Brain Bar teret ad a fiatal tehetségeknek

még több IoT

3 perc

Az együttműködésnek köszönhetően a jövőfesztivál egyik színpadára bárki pályázhat előadónak, akinek a megadott témák kapcsán van egy jó ötlete. Ehhez egy rövid, úgynevezett „elevator pitch” videót kell készítenie az érdeklődőknek, amelyben meggyőzik a zsűrit, hogy őket válasszák.

A május 30-31-én ötödik alkalommal megrendezett Brain Bar arról ismert, hogy saját területükön kiemelkedő előadókat hoz el Budapestre. Idén a fesztivál vendége lesz többek között Jordan Peterson pszichológus, a 12 szabály az élethez című bestseller szerzője, akinek tanácsait világszerte milliók követik.

Maye Musk dietetikus és szupermodell, illetve Frank Cooper, a BlackRock globális marketingvezetője, a BuzzFeed, a Pepsi és a legendás Def Jam lemezkiadó korábbi kreatív főnöke. De itt lesz a világszerte ismert adattudós, a MIT Media Lab professzora, Cesar Hidalgo is, aki a vállalatok és a nemzetek tanulási képességét kutatja.  

A kiemelkedően színes program mellett az idei Brain Bart a Vodafone Magyarországgal való együttműködése teszi még izgalmasabbá. Akárcsak a fesztivál, a szolgáltató is elsősorban a jövővel foglalkozik, ezért a mai naptól a Vodafone elindítja az „Elevator pitch” nevű kezdeményezést, amelynek keretében a döntőbe jutó tíz fiatal tehetség a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező vendégekkel és előadókkal oszthatja meg ötleteit a külön erre a programra dedikált Talent Stage-en.

„A Vodafone és a Brain Bar víziója olyannyira egyeznek egymással, hogy ennek az együttműködésnek meg kellett valósulnia. Egy irányba haladunk, a digitális fejlődés és a környezet iránti elkötelezettségünk, valamint a jövő iránti érdeklődésünk visz előre minket. Örülök, hogy ennek a kezdeményezésnek köszönhetően a fiatal tehetségeknek is lehetőséget biztosíthatunk arra, hogy a Brain Bar nyújtotta inspiráló környezetben adhassanak hangot a bennük rejlő ötleteknek” – mondta Carra Anita, a Vodafone Magyarország lakossági szolgáltatások üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Talent Stage színpadra bárki bekerülhet előadóként, a zsűri által legjobbnak ítélt pályázó pedig egy csúcsmobillal is gazdagodhat. Fontos, hogy három fő témakörben lehet pályázni:

  • Digitális társadalom: idetartoznak a társadalomra hatást gyakorló technológiai újdonságok, mint például az új pénzügyi szolgáltatások vagy az okosközlekedés.
  • Társadalmi egyenlőség: a munkahelyi egyenlőség kérdése vagy a digitális tudás fontosságának témaköre.
  • Környezetvédelem: például mindenképpen idetartozik a klímaváltozás és az e-hulladék csökkentésének fontossága.

Győzze meg egy közös liftezés során a zsűrit!

Pályázni egy rövid, magyar nyelvű videóval lehet. Az úgynevezett elevator pitch műfaj lényege, hogy nagyon rövid idő alatt – akár egy közös liftezés során – kell az alanynak meggyőznie a hallgatótábort. Ebben az esetben a hallgatótábor egy szakértői zsűri lesz, ők értékelik majd a beérkező videókat.

A pályázati felvételek elkészíthetők a Corvinus Egyetem Fővám téri főépületében lévő lift installációban május 13. és 16. között, vagy akár egy tetszőleges lifben is. A nevezési határidő május 16. a pályázati anyagokat az alábbi linkre lehet feltölteni.

Az előadások mellett a látogatók olyan jövőbe mutató M2M és IoT megoldásokkal is találkozhatnak, mint a Vodafone által tavaly a belvárosban és Székesfehérváron bemutatott okos parkolási megoldás. A résztvevők mini demó formájában ki is próbálhatják az NB IoT szenzorokon alapuló technológiát, amely lehetővé teszi, hogy valós időben, mobilapplikáción keresztül követhető legyen a parkolóhelyek foglaltsági állapota.

Emellett a látogatók megismerkedhetnek az agrárium robotizációját hatékonyabbá, az állattenyésztést és növénytermesztést biztonságosabbá tevő okostechnológiákkal is. Ilyen például a telekommunikációs cég távolról, egyszerűen használható megoldása, amely folyamatosan ellenőrzi a termelési körülmények működését, baj esetén pedig jelez a diszpécserközpontnak.

Ezeken felül világszerte számos egyéb fejlesztés fogja még segíteni a hétköznapjainkat – mint például a súlyos testi fogyatékkal élők életét megkönnyítő Ekso Bionics –, amelyek működésébe a Brain Bar résztvevői egy különleges interaktív eszközön keresztül nyerhetnek betekintést.