Álomnyaralás okos kivitelben

Kapcsolódó cikkek

Álomnyaralás okos kivitelben

Álomnyaralás okos kivitelben

még több IoT

1 perc

A Royal Caribbean hajótársaság speciálisan e célra kifejlesztett viselhető technológiát is alkalmazni fog a fedélzeteken.

A kanadai, IoT-platformokkal foglalkozó TraceSafe okoskarpántja járványhelyzetben követheti viselője kontaktjait, használható szobakulcsként, alkalmas érintésmentes fizetésre, nyomkövetésre, valamint kommunikációs célból is bevethető.

Az eszközt a jövőben a vállalat teljes flottáján használják majd; a 24 hajó közül négy a világ legnagyobb utasszállítói közé tartozik. A Royal Caribbean idén 3 millió utast szállít, ezzel a hajózási körutak világpiacának 19 százalékát fedi le, írta a Cruise Market Watch. Ezek alapján nem lenne meglepő, ha példáját a versenytársak is követnék.

A vancouveri központú társaság abban bízik, hogy a viselhető kiegészítő a belső logisztikában is segít azzal, hogy a helyadatok elemzése révén lehetővé teszi az utasok fedélzeti mozgásának jobb megértését. A hordható okoseszközöket számos kórház is használja már a betegek nyomon követésére, állapotuk monitorozására, de a technológia más iparágakban is kezdi megtalálni a helyét.

A Royal Caribbean jövő tavasszal bocsántaná vízre a világ legnagyobb utasszállító hajóját, valamint a cég lehet az első nagy ügyfél, amely a TraceSafe innovációját alkalmazza. A hajózási vállalat termékfejlesztésekért felelős vezetője szerint az együttműködés segítette, hogy a kanadai csapat stílusában és dizájnjában is az elvárásaiknak megfelelő szerkezetet alkotott. Ez magában hordozza a további közös munka ígéretét, hiszen a luxus óceánjárók fedélzetén rengeteg új IoT-technológiai megoldást igénylő lehetőség van – tette hozzá Jay Schneider.

Forrás: