Az okosékszerek nem csak öltöztetnek

Kapcsolódó cikkek

Az okosékszerek nem csak öltöztetnek

Az okosékszerek nem csak öltöztetnek

még több IoT

2 perc

Cikkünk első részében öt különleges ékszert mutattunk be, most pedig tovább folytatjuk a sort.

Omate Ungaro

A 18 karátos arannyal vagy ezüsttel bevont, választható drágakővel elérhető gyűrű valójában csak egyetlen „okos” funkcióval bír. Mégpedig diszkrét rezgéssel figyelmeztet a bejövő hívásokra és értesítésekre. Ezt azonban csak bizonyos kontaktok – például családtagok vagy munkatársak – esetén teszi meg. A felhasználó a kapcsolódó okostelefonos alkalmazás segítségével választhatja ki a névjegyzékéből, hogy kik tartoznak ebbe a körbe. Az akkumulátor egy feltöltéssel öt nap használatot bír.

Michael Kors Access Barcelet

Az amerikai divatcég folyamatosan építi be az okostechnológiát termékeibe. Jó példa erre Access nevű karkötőjük a maga rózsaszín gyöngyház előlapjával és a szilikonból készült, ugyanakkor kifinomult hatást keltő karpántjával.

Az alvásfigyelő funkcióval ellátott aktivitásmérő „Link” funkciója távolról is lehetővé teszi selfie-k készítését, prezentációk elindítását vagy a zenelejátszást. Mivel az eszköz működését cserélhető akkumulátor biztosítja, így nem kell feltölteni.

A termék rózsaarany/rózsaszín, fekete, kék, ezüst és rózsaarany/szürke színekben érhető el.

NFC Ring

A kis hatótávolságú kommunikációra képes NFC-gyűrű előnye, hogy pillanatok alatt teszi lehetővé a különféle információk megosztását. Az ékszer felső és alsó felületén két NFC-címkét helyeztek el, az ezeken tárolt adatok könnyen megoszthatók, ehhez csak közel kell tartani a másik NFC-kompatibilis eszközt. Az ékszer a többi között fizetésre, az okoseszközök zárolására vagy feloldására, az intelligens zárak vezérlésére és még sok másra is használható.

Senstone

Ez a gyűrű egy kreatív hangfelvevő eszköz, amely útközben is lehetővé teszi felvételek rögzítését – például a nagyon elfoglalt felhasználók számára. A kapcsolódó applikáció révén a felvételek címkék (hashtag) alapján rendezhetők. A jegyzetek más alkalmazásokba is integrálhatók, valamint könnyedén exportálhatók.

A kütyü ugyan nem rendelkezik aktivitáskövető funkciókkal, viszont brossként, medálként vagy karkötőként is viselhető és több színben is elérhető.

Joule Earring Backing

Az ezüst színű fülbevaló hátlapot egyelőre csak a gyártó weboldaláról lehet előrendelni. A termék gyakorlatilag bármilyen „bedugós” fülbevalóval kompatibilis, kisebb és nagyobb darabokhoz egyaránt jól illeszkedik. Kisméretű, könnyű hátlapról van szó, amelynek súlya mindössze másfél gramm, átmérője pedig 18 milliméter.

Az apró kiegészítő fejlett aktivitáskövetést ígér. Viselője így is monitorozhatja pulzus- és lépésszámát, az elégetett kalóriák mennyiségét és még más paramétereket.

Forrás: