Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai

Kapcsolódó cikkek

Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai

Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai

még több IoT

1 perc

Két SZTE-s csapat is dobogóra állhatott a legjobb hazai hallgatói startupok versenyén. A Hungarian Startup University Program záró eseményére, a Demo Day-re a program során megalkotott több mint 2000 ötletből a 10 legjobb kapott meghívást. A bekerült csapatok jól ismert befektetők előtt prezentálhatták projektjeiket.

A kiválasztásnál figyelembe vették az ötletek újdonságtartalmát, a bennük rejlő piaci potenciált, a projektek kidolgozottságát és a csoport összetételét, együttműködését is.

Az idei Demo Day szakmai zsűrijében a magyar startup ökoszisztéma meghatározó szakértői és befektetői kaptak helyet. A kápolnásnyéki DFT-Eseményközpontjában a hallgatói csapatok 3 perces prezentációkban mutatták be ötleteiket, amelyeket 7 perces kérdezz-felelek követett a zsűri részéről.

A TOP10-es listára a Szegedi Tudományegyetemről két innovációs ötlet is felkerült. A Cashier Basket a második, a ReFilamer pedig a harmadik helyen zárt.

A Cashier Basket csapatának ötlete egy olyan okos-bevásárlókocsi, amely a vásárlás során már végösszeget számol a kosárba tett termékekből, így elkerülhető a kasszánál való ki-bepakolás és a sorban állás.

A ReFilamer projektjének lényege egy olyan költséghatékony eszköz, amely az otthon található műanyag hulladékból (elsősorban műanyag palackokból) állít elő 3D nyomtatáshoz használható filamentet. Ez az ötlet kiválóan illeszkedik a ZÖLD SZTE vonulatba, mivel környezetbarát technológia.