CES 2019: ezek a magyar cégek debütálnak Las Vegas-ban

Kapcsolódó cikkek

CES 2019: ezek a magyar cégek debütálnak Las Vegas-ban

CES 2019: ezek a magyar cégek debütálnak Las Vegas-ban

még több IoT

2 perc

Öt magyar vállalkozás is részt vesz majd a világ legnagyobb technológiai show-ján jövő januárban. A több mint 180 ezer látogatót, és 4500 kiállító céget felvonultató innovációs seregszemlén a DoBox, a GPS Tuner, a Grepton, az NNG és a Safeskin képviseli majd hazánkat.

A 2019. január 8-11. között megrendezésre kerülő expó mintegy 260 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 4500 nagyvállalat és startup mutatja majd be innovációit a világ minden tájáról. A szervezők 155 országból várnak látogatókat. A kiállítási- és konferencia programban helyet kap a többi között az 5G, az okosvárosok, az önvezető járművek, a kriptovaluták, a viselhető okoseszközök, a virtuális- és kiterjesztett valóság, a 3D nyomtatás, a drón- és robottechnológia, a mesterséges intelligencia vagy éppen az e-sport is.

Nagyágyúk a színpadon

A számos kiállító nagyvállalat és startup mellett igazi tech nagyágyúk adják majd elő vízióikat a jövőről a szakmai program keretében. A rendezvény nyitóelőadását az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője tartja majd. Dr. I. P. Park bemutatja, hogy miként változtatja meg a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence) a felhasználók életét a fejlődésre, az összekapcsolhatóságra és nyíltságra, vagyis az AI három alappillérére építve.

Ginni Rometty, az IBM elnök-vezérigazgatója beszédében azt taglalja majd, hogy az olyan technológiák, mint az AI és a kvantum, milyen drasztikus pozitív hatást fejthetnek ki az üzleti életre és a társadalomra.

Reflektorfényben a magyar fejlesztések

A Dobox kifejezetten Apple termékekre fejlesztett hordozható vezeték nélküli dokkoló állomását állítja majd ki. A GPS Tuner outdoor- és biciklis navigációs applikációját, illetve e-bike vezérlés rendszerét, míg a Grepton Informatikai Zrt. kiterjesztett (AR) és virtuális valóság (VR) mutatja be.

Az NNG autós kiberbiztonsági megoldására és iGo navigációs szoftverére próbálja majd felhívni a figyelmet. Részt vesz továbbá a kiállításon hazánkból a Safeskin is, mely különleges lopásgátló tokokat gyárt iPhone-ra.