CES 2019: ruhafrissítés okosan az LG-től

Kapcsolódó cikkek

CES 2019: ruhafrissítés okosan az LG-től

CES 2019: ruhafrissítés okosan az LG-től

még több IoT

2 perc

A Styler modern ruhásszekrényre hasonlító berendezés gőzzel tisztítja ki a ruhaneműt.

A készülék kétféle verzióban érhető el. A Styler ThinQ és a tükröződő üvegajtóval ellátott Styler Mirrored Glass Door tulajdonosa egyaránt tiszta és ráncmentes kap vissza anélkül, hogy a mosással kellene bajlódnia.

A titok a gyártó szerint az LG TrueSteam technológiájában rejlik, amely képes elpusztítani a ruhában található kórokozók és baktériumok 99,9%-át. Sőt, a gőztechnológiának köszönhetően a ráncok is kisimulnak és az esetleges kellemetlen szagok is megszűnnek. A kíméletes szárítási mód pedig eltávolítja a nedvességet még a kényesebb ruhadarabokból is.

A hőszivattyúnak köszönhetően a forró, nedves levegőből nyert hő újrahasznosítása révén csökkenthető a felhasznált energia mennyisége.

A Styler ThinQ Google Assistant-integrációval bír, a Styler Mirrored Glass Door pedig a dizájnja miatt akár ruhásszekrénynek is beillik.

A nagyobb kapacitású berendezésben öt darab mozgó ruhaakasztó található, amelyekre még a hosszú kabátok is ráférnek. A berendezés a ruhát „rázogatva” a kisebb gyűrődéseket is eltünteti, a nadrágsimító funkciónak köszönhetően pedig külön vasalásra sincs szükség.

Az LG egyébként „a jövő hálószobáját” is szeretné illusztrálni a fejlesztéseivel és a mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásával. A program ugyanis személyre szabott divattanácsokat nyújt a felhasználónak, és különféle ruhadarabok virtuális felpróbálását is lehetővé teszi.

A berendezésekről a vállalat még a tavalyi berlini IFA kiállítás kapcsán adott ki sajtóközleményt. A folteltávolítás ugyanakkor külön nem szerepel a gyártó leírásában, így továbbra is szükség lehet a háztartásokban a „hagyományos” mosógépekre.

Habár az LG weboldalán nincsen feltüntetve ár, bizonyos viszonteladóknál már kapható a Styler készülék 1.800 dollár körüli áron. A magyarországi elérhetőségről egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Forrás: