Digitális kulcsokat vezet be a világhírű szállodalánc

Digitális kulcsokat vezet be a világhírű szállodalánc

Digitális kulcsokat vezet be a világhírű szállodalánc

még több IoT

2 perc

Okostelefonnal nyitható szobák lesznek a Hilton amerikai hoteljeiben.

„Egy olyan biztonságos, költséghatékony és megbízható technológián dolgozunk, amely a vendégeink kényelmét szolgálja” – közölte a Hilton vezérigazgatója. Christopher Nassetta hozzátette: az utasok már okostelefonjaik segítségével is be tudnak csekkolni a repülőtereken, így teljesen természetes, hogy más környezetben, például a szállodaszobákba történő belépéskor is használni szeretnék az okos eszközeiket.

A digitális szobakulcs bevezetését 2015-re tervezik, és a szállodalánc összes amerikai hoteljában elérhető lesz. 2016 végére pedig a szállodalánc szobái többségénél rendelkezésre áll majd ez a funkció.

A szolgáltatás keretében a táblagépen, okostelefonon vagy számítógépen keresztül lehet majd ki- és becsekkolni a szállodákba, a digitális térképen pedig ki lehet majd választani a megfelelő szobát, valamint különféle egyedi kérelmeket és igényeket is le lehet majd adni.

Év végére a digitális alaprajzokból történő szobaválasztás 650 ezer vendég számára válik elérhetővé több mint 4000 – Hiltonhoz tartozó – hotelben. A szolgáltatásnyújtásban a következő szállodaláncok vesznek részt: Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Hilton Garden Inn, Homewood Suites és Home2 Suites.

„Számos visszajelzést elemeztünk, megnéztük a legnagyobb értékelő honlapokat, a felhasználói véleményeket, a közösségi oldalakon írtakat, amelyek egyértelművé tették, hogy a vendégek széles körű vezérlési lehetőséget szeretnének. A jelenlegi felmérés szerint az üzleti utazók 84 százaléka szeretné saját maga kiválasztani a szobát” – mondta a digitális szolgáltatásokért felelős vezető. Geraldine Calpin arra is kitért, hogy a jövőben lehetőséget biztosítanak a vendégeinknek arra, hogy ne csak a szoba típusát, hanem elhelyezkedését és akár a számát is megadhassák.

Forrás: NFC World