Egyre több edzőgéppel kompatibilis az Apple GymKit

Kapcsolódó cikkek

Egyre több edzőgéppel kompatibilis az Apple GymKit

Egyre több edzőgéppel kompatibilis az Apple GymKit

még több IoT

1 perc

Az Apple három amerikai gyártóval – az Octane Fitness, a True Fitness és a Woodway cégekkel – kötött egyezséget.

Ez azt jelenti, hogy az Apple Watch NFC-alapú GymKit funkciójának révén a felhasználók újabb fitneszgépekkel szinkronizálhatják az okosórájuk által mért edzésadatokat.

A cupertinói vállalat még 2017-ben mutatta be a GymKit platformot. Az akkori partnercégek között a Life Fitness és a Technogym is szerepelt. Jelenleg több mint 50 ezer darab GymKit-kompatibilis berendezés található világszerte, 100 országban, 1.500 helyszínen.

Konditermi edzés okosan

A csatlakozáshoz a felhasználónak az edzés megkezdése előtt vagy a gyakorlatok elvégzése alatt csupán meg kell érintenie az adott gépen található GymKit-szimbólumot. Az óra így továbbítja az elégetett kalóriák számára és a pulzusra vonatkozó adatokat a berendezésre, míg az visszaküldi egyebek közt az edzésszintre, a megtett távolságra vagy az edzés időtartanára vonatkozó információkat. Az összesített mutatók a kapcsolódó Activity alkalmazásban tekinthetők meg tetszés szerint az okosórán vagy az iPhone-on.

Az újításnak köszönhetően az Octane Fitness kardiogépei közül három is kompatibilis az applikációval. A True Fitness kardiogépei esetében várhatóan idén ősztől lesznek elérhetők a funkciók, a Woodway pedig futópadjával csatlakozott a „programhoz”.

A cél nem meglepő módon a felhasználói élmény növelése. Az edzési adatok nyomon követése és megosztása pedig akár a teljesítmény növelésére is sarkallhatja a mozogni vágyókat. Nem beszélve arról, hogy az applikáció használatával az edzést végzők szó szerint „csatlakoztatottá” válnak, ami a mai világban lassan már alapkövetelménynek számít sportolás esetén is.

Forrás: