Élenjáró országok az IoT-technológiában

Kapcsolódó cikkek

Élenjáró országok az IoT-technológiában

Élenjáró országok az IoT-technológiában

még több IoT

1 perc

Az IoT-fejlesztések területén Dél-Korea a legeredményesebb az ázsiai-csendes-óceáni térségben az IDC legutóbbi kutatása szerint.

A piackutató és tanácsadó cég azt mérte fel, hogy mely távol-keleti országok a legfejlettebbek a Dolgok Internete technológia (Internet of Things, IoT) használata szempontjából. A tizenhárom országot vizsgáló kutatás Japánt nem érintette, így a legjobb eredményt Dél-Korea érte el, de Szingapúr és Új-Zéland is jól teljesített. 

Dél-Korea minden szempontból „kiemelkedően magas” eredményeket ért el: az üzleti digitalizációtól kezdve a technológiai felkészültségen át a GDP IoT-re fordított hányadáig. Mindez jól mutatja, hogy az ország jövőbeli tervei legalább annyira megalapozottak a technológiai fejlesztések szempontjából, mint a jelene.

Szingapúr ezzel szemben „kitűnő IoT-inkubátor” minősítést kapott, felhőalapú és szélessávú infrastruktúrájának, valamint „startup-barát” környezetének köszönhetően. A szintén jó eredményekkel büszkélkedhető Új-Zéland a könnyen lebonyolítható cégalapítási lehetőségek miatt emelkedett ki a sorból. 

Az Ausztráliát, Kínát és Indiát is vizsgáló felmérés szerint az elsők között álló országok jobban képesek alkalmazkodni az IoT által nyújtott hatékonysághoz, elősegítik az üzleti modellek és a termékek innovációját, valamint nagyobb valószínűséggel férnek hozzá azokhoz a technológiákhoz, amelyek lehetővé teszik az IoT-használatot. 

Érdemes összehasonlítani ezt az analízist az ACCE által elkészített éves felhőkutatással is. A felmérés szerint Hongkong mögött Szingapúr a második helyezett, Új-Zéland a harmadik – Dél-Korea pedig csak a hetedik helyezést érte el a tizennégy országból. A PwC jelentése alapján pedig Szingapúr a világ legjobban felszerelt globális okosvárosa Londont és Sanghajt is megelőzve. 

Forrás: IoT Tech News