FINIS Smart Goggle: újabb tech-dopping az úszóknak

Kapcsolódó cikkek

FINIS Smart Goggle: újabb tech-dopping az úszóknak

FINIS Smart Goggle: újabb tech-dopping az úszóknak

még több IoT

2 perc

A kétéves kutatás-fejlesztést maga mögött tudó okosszemüveggel úszás közben is megtekinthetők a különféle teljesítménymutatók.

Hasonló fejlesztés a kifejezetten profi sportolók számára készült FORM Smart Swim Goggles. Most pedig a FINIS együttműködő partnere a Ciye (Coach In Your Eye) mutatta be az innovációját.

Az új viselhető kiegészítővel a cél az eddigi leginnovatívabb és leginkább interaktív úszási élményt nyújtása. A szemüveget amatőr és profi sportolóknak egyaránt ajánlják.

Anthony Robinson, az Egyesült Államok korábbi válogatott és világcsúcstartó úgy véli, a szemüveg roppant hasznos lehet a sportolási adatok nyomon követésénél, különösen, mivel az úszás hagyományosan kifejezetten egyéni sportágnak számít.

A non-invazív szemüveg egyrészt kényelmes viselet, másrészt viselője maga dönti el, mikor és milyen teljesítménymutatókat szeretne megtekinteni. A Smart Goggle testre szabható, így zökkenőmentesen illeszkedik a sportoló rutinjába.

Kerry O'Brien mesteredző, a 100 és 200 méteres pillangó hétszeres amerikai országos bajnoka elmondta: a szemüveg újabb szakértői szintet ad hozzá az edzésekhez és használata sokkal komfortosabb, mint amikor a sportolóknak a vízből kiemelkedve kell ránézniük az eredményjelző táblára.

Az úszás befejezése után a szemüveg automatikusan csatlakozik a Ciye alkalmazásához, így az okostelefonon rögtön láthatók az edzéshez kapcsolódó adatok. Ezek az általános, összefoglaló jellegű információktól kezdve az egyes edzésekre és körökre vonatkozó részletes mérésekig sok hasznos adatot tartalmaznak.

Legyen szó az időről, a megtett távolságról, a sebességről, az aktív- és a pihenőidőről, a kartempóról, a csapásszámról vagy akár az elégetett kalóriamennyiségről. A rögzített paraméterek igény szerint bárkivel megoszthatók.

A Ciye társalapítója elmondta, nem összezavarni, hanem átalakítani szerették volna az úszást.

„A Smart Coach valós idejű visszajelzést biztosít az edzés alatt és azt követően az úszóknak, akik így olyan adatokba nyerhetnek betekintést, amelyekre normál esetben nem lenne rálátásuk. Így valóban koncentrálhatnak a technikájukra, ellenőrizhetik teljesítményüket és ez alapján dönthetnek a szükséges változtatásokról” – emelte ki Jurij Zhovnirovsky.

A szett része hat darab cserélhető, különféle méretekben elérhető orrnyereg. Mivel az úszószemüveg mind méretében, mind formájában emlékeztet hagyományos társaira, így észrevétlen és átlátszó. Viselése nem „zavar bele” a látómezőbe, mivel az adatok a lencsébe épített AR kijelző felső sarkában jelennek meg.

A termék egyelőre az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában rendelhető elő várhatóan májusi kiszállítással. A tervek szerint idén számos új funkcióval bővül majd, jövőre pedig világszerte elérhető lesz.

Forrás: