Fitnesz fronton is tör előre a dolgok internete

Kapcsolódó cikkek

Fitnesz fronton is tör előre a dolgok internete

Fitnesz fronton is tör előre a dolgok internete

még több IoT

1 perc

A Juniper Research prognózisa szerint az integrált fitneszruházati szektorhoz kapcsolódó bevételek idén már elérhetik az egymilliárd, 2025-re pedig a 11 milliárd dolláros szintet – köszönhetően a növekedés felgyorsulásának és az árak emelkedésének.

Ezzel pedig megelőzhetik ebben a szegmensben a „hagyományos” viselhető termékek piacát. Ezek ára ugyanis csökkenő tendenciát mutat, így az előrejelzések szerint kevesebbet hoznak majd a konyhára. Ez 2025-re várhatóan 5,3 milliárd dollárt jelent majd.

A kutatócég elemzése a többi között arra is rámutat, hogy a viselhető kiegészítők folyamatosan fejlődnek. Az okoskarkötők mellett ma már számos egyéb okostermék is elérhető.

Az integrált fitneszruhákat kifejezetten a lépésszám, a gyakorlatok elvégzésének módja és a precíz mozdulatok elemzése céljából fejlesztették ki. Ezeknek a termékeknek amatőr és profi sportolók egyaránt nagy hasznát vehetik.

A jövő a személyre szabott adatokban rejlik

A kutatásban továbbá azt is megállapították, hogy a nagy innovátorok egyre inkább a személyre szabott adatok felé fordulnak. Jó példa erre a Moov, a Whoop és az Athos, melyek konkurenciát jelenthetnek a piacvezető gyártóknak. Ők ugyanis eddig többnyire nem változtattak a korábban jól bevált stratégiájukon, holott egyre inkább szükséges a széles körű kapcsolódó szolgáltatások hangsúlyozása.

Amennyiben ez nem változik, úgy a jelenlegi piaci szereplők akár jelentős visszaeséssel is szembesülhetnek. Az elemzés szerint a Fitbit esetén ez például 7,5%-os csökkenést is jelenthet a vizsgált – 2020 és 2025 közötti – időszakban.

Az adatokba történő betekintés és a hosszú távú diagnosztika révén az intelligens ruházat már nem csupán valamiféle hardvert jelent, hanem különféle előfizethető szolgáltatásokra is lehetőség nyílik. Ez a modell eddig nem volt elég hatékony ebben a szegmensben, de a jövőben ezen a területen is elmozdulás várható.

Forrás: