Hajszálon múlt a síelő élete

Hajszálon múlt a síelő élete

Hajszálon múlt a síelő élete

még több IoT

2 perc

Majdnem közvetlenül Marcel Hirscher négyszeres síbajnok fejére zuhant egy tévétársaság drónja egy tegnapi bajnokságon.

A beszámolók szerint az egyik tévétársasághoz tartozó, felvételeket készítő drón egy nagyobb méretű kamerával Olaszországban, egy sí világkupafutamon csapódott a földnek, szinte súrolva az alatta épp elhaladó Marcel Hirscher négyszeres bajnokot – számolt be róla az IT Café.

Említenek egy korábbi hasonló esetet, ahol egy teniszbajnokságon okozhatott volna kárt a távirányítású repülő szerkezet. Úgy tűnik, hasonló balesetekre a drónok terjedése miatt egy gyakrabban számíthatunk, ráadásul az esetet megörökítő felvétel szerint itt sokkal nagyobb bajt okozhatott volna a jármű, mint az említett teniszmeccsen.

Fél a drónoktól? Béreljen pilótát!

Hirscher később egy hírügynökségnek elmondta, hogy nem vett észre semmit a történtekből, de nagyon fel volt háborodva, és kijelentette, hogy ilyen még egyszer nem történhet meg.

Nemrégiben az M2M Zóna rádióműsor vendége volt Mester Máté, aki az interjúban elmondta, hogy „olyan szabályozásokat kell bevezetni világszerte, amelyek egyrészt teret adnak az ágazat növekedésének, de ezt olyan formában teszik, hogy a biztonságos légi közlekedés ne kerüljön veszélybe. Az iparág jövője tehát nagymértékben attól is függ, hogy az egyes országokban a szabályozás és az innováció hogyan viszonyul majd egymáshoz.”