Hódító útjára indulhat az új wifi technológia

Kapcsolódó cikkek

Hódító útjára indulhat az új wifi technológia

Hódító útjára indulhat az új wifi technológia

még több IoT

1 perc

2021-ben ismét szintet léphet a Wi-Fi, a villamos- és elektronikai mérnökök nemzetközi szervezete (IEEE) által kifejlesztett, mikrohullámú kommunikációt (WLAN) megvalósító, széles körűen elterjedt szabvány.

Az otthonok és munkahelyek többségében megtalálható vezeték nélküli kommunikációs rendszer előtt ezúttal újabb, nem licencelt spektrum nyílik meg, ezzel növelve az eszközök potenciális átviteli sebességét és megbízhatóságát egyaránt.

Az iparági szövetség a Wi-Fi 6 certifikációs program részeként megkezdte a Wi-Fi 6E eszközök jóváhagyási rendszerének a bevezetését. Az új (al)szabvány legfontosabb megkülönböztető jegye, hogy az már a 6 gigahertzes frekvenciasávot is támogatja – idézte a hwsw.hu a Wi-Fi Alliance közleményét.

Az új spektrum a szövetség szerint 14 új 80 megahertzes csatornát és 7 további 160 megahertzes csatornát biztosít. Ezekkel az olyan, nagy sávszélesség-igényű alkalmazások is hatékonyan kiszolgálhatók, mint az online kiterjesztett és virtuális (AR és VR) megoldások vagy a nagy felbontású videostreaming.

Az első, Wi-Fi 6E plecsnit kapó eszközöket várhatóan a január 11-én kezdődő CES 2021-en mutatják be. A világ legnagyobb technológiai seregszemléjét idén a koronavírus-járvány miatt kizárólag virtuálisan rendezik meg, amire még sosem volt példa az expó több mint 50 éves történetében.