Időjós lehet már a kulcstartóból is

Időjós lehet már a kulcstartóból is

Időjós lehet már a kulcstartóból is

még több IoT

1 perc

A Weather Point 2.0 valószínűleg először az elképesztően apró méretével tűnik ki a hasonló, személyre szabott időjárás-előrejelző készülékek közül. A fejlesztők célja, hogy az országos előrejelzések mellett a konkrét hely alapján is könnyen megnézhető legyen, hogy milyen idő várható.

A cső alakú kütyü, amelyet a kulcstartójára szerelhet, ráadásul csak a tokja az igazi eszköznek, azt kitekerve egy még apróbb csatlakozó kerül elő, amely a telefonhoz rögzíthető.

Internet és áram nélkül

A Weather Point azért is lehet ilyen kisméretű, mert nem rendelkezik saját áramforrással. A mérésekhez szükséges minimális áramot a telefonon keresztül nyeri. A csatlakozója érdekes módon nem a töltéshez és az adatátvitelhez használt USB, hanem a fülhallgatóhoz és a hangszórókhoz használt jack dugó.

Ezen keresztül a mért adatokat hangalapú kódolásban juttatja el a hozzá tartozó alkalmazáshoz. Az app egyelőre támogatja az iOS-t és az Android rendszereket is, azonban további kompatibilitásról egyelőre nincs hír.

Az eszköz méri a hőmérsékletet, a páratartalmat, az UV-sugárzást és a légnyomást, ezek alapján valós idejű adatokkal tud szolgálni, de az alkalmazás algoritmusai alapján rövid távú előrejelzéseket is adhat. Ez különösen jól jöhet azoknak, akik hosszabb időre utaznak el olyan helyre, ahol gyengébb a hálózati lefedettség. A kütyü ugyanis a beépített szenzoroknak köszönhetően internetcsatlakozás nélkül működik.

A Kickstarteren meghirdetett kampányban már az első három órában összegyűlt az elején tervezett 25 000 dolláros összeg, így rengeteg extra fejlesztést mellékelnek a további támogatóknak. 19 dollárért még mindig előrendelhető a legegyszerűbb műanyag változat, amelyet a világon mindenhová kiszállítanak.